Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet07102020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Svečano otvoren novi objekt doma zdravlja Modriča

dz modrica

Modriča - U petak 21. lipnja 2013. godine otvoren je novi objekt u sklopu Dom zdravlja Modriča. Svečanosti su nazočili ministar zdravlja i socijalne zaštite dr. Slobodan Stanić, načelnik općine Modriča Mladen Krekić sa suradnicima, te direktori domova zdravlja susjednih općina, kao i direktori javnih poduzeća i ustanova i brojni gosti.

Na mjestu starog i dotrajalog montažnog objekta izgrađen je novi objekt površine oko 1000 m2, zahvaljujući sredstvima koje je osiguralo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i općina Modriča. Ukupna vrijednost projekta je oko 1.200.000 KM.
 Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite financiralo je 70% troškova realizacije ovog projekta, dok je općina Modriča osigurala projektnu dokumentacijute troškove građevinske i uporabne dozvole.
Nova banka ad Banja Luka donirala je 6.500 KM za kupnju namještaja. Kako saznajemoobjekat je građen po najsuvremenijim standardima i obuhvaća: 6 ambulanti obiteljske medicine, laboratorij, 2 pedijatrijske ambulante, Informatičarski centar automatsku telefonsku centralu i modernu kotlovnicu.

Direktor Doma zdravlja dr. Goran Mlinarević kazao je: "Otvaranjem novog i suvremenog objekta značajno će se unaprijediti uvjeti rada, a time i kvalitetu liječenja što će podići zadovoljstvo pacijenata, a to i jeste jedan od glavnih ciljeva. Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite kao i općini Modriča koji su ovaj projekt prihvatili i financirali. "

Zatim se nazočnima obratio i načelnik općine Modriča. "Ovo smo čekali već desetak godina. Sretni smo što smo dobili ovaj objekt, i on treba služiti mještanima. Mi smo financirali ovaj projekt zajedno s Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i u to ime im se ovom zgodom i zahvaljujem kazao je načelnik Mladen Krekić. "

Na karju se nazočnima obratio i ministar Stanić koji je rekao: "Modriča je dobila vrhunski objekt i takav i zaslužuje. Tu je laboratorij, pedijatrijski blok, blok obiteljske medicine i suvremena kotlovnica. Mislim da su ispunjeni svi uvjeti koji su potrebni da bi se primarna medicina odvijala onako kako treba.

Napomenut ćemo da je ministar posjetio i zgradu općine Modriča kao i bolnicu za kroničnu psihijatriju.

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka