Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Održan sajam rukotvorina "Tradicija i ja"

rukotvorine modrica

Modriča- Tradicionalno, već četvrtu godinu za redom u Modriči se odžava sajam rukotvorina "Tradicija i ja". U organizaciji Turističke organizacije opštine Modriča sajam je otvoren 8. prosinca 2011. godine u Srpskom kulturnom centru i trajat će dva dana.

Otvaranju Sajma prisustvovali su izlagači i mnogi gosti iz Modriče i okoline. Načelnik općine Mladen Krekić pozdravio je izlagače i mnogobrojne posjetioce i Sajam službeno otvorio. "Više posjetilaca u odnosu na prošle godine govori sve o ovom Sajmu, ja sam presretan i prezadovoljan što se ovo događa upravo u Modriči. Mi smo krenuli stidljivo sa ovim sajmom u startu i nismo ni smatrali da nešto specijalno možemo uspijeti ali evo vidimo sada da je Turistička organizacija s još nekim ljudima koji su uključeni u ovu čitavu priču uspjela. Na ovom sajmu je danas tridesetak izlagača. Ovo je dobra stvar, ovo je uspjelo. Vidite i sami koliko je mladog svijeta, mladih dječaka i djevojčica koji su došli, pogotovo ove djece koja su sada otpjevala stare pjesme, upravo to je ta tradicija zbog čega smo mi htijeli da taj sajam otvorimo i da ga imamo kao našu tradiciju, a da na tom sajmu tradicije stvarno prikažemo tradiciju ", rekao je načelnik Krekić.

Cilj manifestacije je stvaranje etnološkog turističkog proizvoda i povezivanje izrađivača rukotvorina sa potencijalnim tržištem. Izložba je prodajnog karaktera, na kojoj se mogu vidjeti ručno izrađeni proizvodi od vune, stakla, konca, pruća, drveta i drugog. Sudjelovanje na sajmu uzelo je trideset izlagača iz BiH.

Na otvaranju Sajma, u ime Turističke organizacije općine Modriča nazočnima se obratila Darija Vidaković, zahvalila se svim izlagačima na sudjelovanju na Sajmu. "Sajam ove godine je ispunjen i više od očekivanja Turističke organizacije, imamo rekordan broj izlagača, otprilike 30 izlagača iz 10 do 12 općina. Razlika u odnosu na predhodne godine jest u tome što je više izlagača i ljudi su se već navikli da postoji ovaj Sajam i puno nam više pomažu u organizaciji. Novo je to da imamo najstariju kovačku radnju izloženu ove godine sa područja općine Modriče, to je obitelj Pandurević iz Miloševca. Trudimo se da svake godine imamo nove edukativne radionice ", izjavila je Darija Vasiljević.

Pored izlagača na otvaranju sajma nastupili su i nazočnima se predstavili najmlađi izvođači izvorne glazbe, Đorđe Bradašević iz Miloševca i braća Pavlović, Goran i Radenko koji tradiciju izvorne muzike prenose s koljena na koljeno. Nakon svečanosti otvaranja Sajma, obilaska štandova i degustacije specijaliteta pripremljenih na tradicionalan način održana je edukativna radionica "Tradicionalna tehnika pletenja i heklanja.

Tijekom drugog dana Sajma održaće se radionica pod nazivom "Ručna izrada nakita" a po zatvaranju Sajma održaće se koncert etno dua "Belegzija".

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka