Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Završena faza realizacije projekta „Selektivno prikupljanje otpada“

otpad modrica

MODRIČA-U završnoj fazi realizacije projekta "Selektivno prikupljanje otpada" Općina Modriča i komunalno preduzeće "Komunalac" iz  Modriče, 6. prosinca 2011. godine su započeli s postavljanjem kontejnera i plastičnih kanti na lokacijama u centru grada.

Projekt se realizira u sklopu programa prekogranične suradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine, a provode ga općina Modriča i općina Ub. Ovaj projekt u vrijednosti od 131. 358,00 €, financira Europska unija iz sredstava Instrumenta za predpristupnu pomoć, dok općina Modriča sufinanciranjem sudjeluje sa 21.017,00 €.

Projektom je osigurana nabavka 15 kontejnera od 5 m3 0,101 kontejner od 1,1 m3, te 2500 plastičnih kanti od 120 litara, koji su namijenjeni za reciklažno prikupljanje otpada. Kontejneri od 1,1 m3 biće raspoređeni na 23 lokacije na području grada, a kontejneri od 5 m3 na 10 lokacija. Općina Modriča i AD "Komunalac" potpisali su ugovor na temelju kojeg Općina Modriča ustupa AD "Komunalcu" kontejnere i kante na period od godinu dana.

 Mole se svi građani da savjesnom suradnjom i reciklažnim odvajanjem otpada, daju svoj doprinos realiziranju ovog projekta.

U izjavi za medije, samostalni stručni suradnik za stambeno komunalne poslove u odjelu za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i ekologiju, Mirko Miljević je rekao:
"Modriča ovom prilikom počinje proces reciklaže i mi smo kroz projekt Selektivno prikupljanje otpada uz sklopu projekta predpristupni fondova preko granične suradnje uspjeli nabaviti kontejnere i kante koje su označene kao kante i kanta za reciklažni i nereciklažni otpad. Na taj način pokrećemo proces recikliranja na razini gradskih zona općine Modriča. Pokušaćemo da smanjimo pritisak otpada na gradsku deponiju i da preko reciklažnog dvorišta sekundarne sirovine da odvojimo i na taj način produžimo vijek našoj gradskoj deponiji do izgradnje transver stanice.

Reciklaža će se do daljnjeg obavljati na području stočne pijace dok mi neispunimo uvjete za izgradnju reciklažnog dvorišta. Kontejneri su smješteni u centru grad na lokacijama koje samim kapacitetom zahtijevaju kontejner od 5m3 i 1,1 m3, dok su kante predviđene po ulicama za kućanstva. Kriterij za dodjelu kanti je da građani budu redovite platiše i da budu na neki način zaokružene cjeline da bi se smanjili troškovi odvoza otpada tj.. da kamion ne ide više puta, pošto su potrebna dva ciklusa da bi se započeo proces reciklaže. Pripremili smo brošuru s kratkim upustvom na koji nači da se odvaja otpad ".

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka