Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Otvoren Centar za fizikalnu medicinu u Domu zdravlja Modriča

bolnica garevac

MODRIČA-Ministar zdravstva i socijalne skrbi Republike Srpska dr. Ranko Škrbić, načelnik općine Mladen Krekić i ravnatelj Doma zdravlja Goran Mlinarević, 01. studenog 2011. godine, svečano su otvorili Centar za fizikalnu medicinu u Domu zdravlja Modriča.

Danas ovdje u Domu zdravlja Modriča otvaramo suvremeni Centar za fizikalnu rehabilitaciju na primarnom nivou, nešto što je Modriči već odavno trebalo. Dijelio sam mišljenje sa rukovodstvom općine i Doma zdravlja da jedan ovakav centar moramo napraviti i evo zajedničkim naporima smo to uspjeli.

Ministarstvo zdravstva je svojim sredstvima osiguralo nabavu kompletne suvremene opreme koja se nalazi u ovom centru i siguran sam da će sa stručnim rukovodstvom Doma zdravlja i ovog Centra, tehničarima i doktoricom, stanovnici općine Modriča i kompletne ove regije imati jednu zavidnu uslugu kada je fizikalna rehabilitacija u pitanju s ciljem da što manje pacijenata ide na bolnički razinu. Ovaj centar će imati pune ruke posla u narednim mjesecima i godinama koje dolaze istako je ministar Škrbić. Prisutne je upoznao i o projektu koji se odnosi na izgradnju srednjeg dijela Doma zdravlja koji se nalazi na listi prioriteta Ministarstva zdralja i socijalne skrbi i čija realizacija će početi sa novom građevinskom sezonom.

Dom zdravlja Modriča u ožujku 2011. godine započeo je projekt otvaranja Centra za fizikalnu medicinu. Lokalna zajednica je osigurala projektnu dokumentaciju na temelju koje je rekonstruisan i adaptiran prostor u skladu sa zadanim standardima. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 77.000,00 KM.

Dugujemo veliku zahvalnost ministru i Vladi RS koji su kroz razne projekte pomagali Modriču, a pogotovu zbog činjenice što ćemo u sljedećoj godini započeti radove na centralnoj zgradi Doma zdravlja, čiji je rok trajanja prošao. Ja sam prezadovoljan onim što smo zajedničkim snagama uspjeli da uradimo rekao je načelnik Krekić.

Ravnatelj Doma zdravlja Goran Mlinarević, izjavio je: Rekonstruisali smo i adaptirali prostor oko 130 kvadratnih metara, tako da raspolažemo ordinacijom, sobom za sestre, čekaonicom i prostranom salom za kinesku terapiju, termo terapiju i elektro terapiju. Što se tiče opreme ona ispunjava najsuvremenije standarde. Želio bih se od srca zahvaliti svima koji su nam pomogli a posebno Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi i općini Modriča, a našim pacijentima bih poželio uspješno liječenje.

U Centru ordinira Tim od jednog specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije, tri viša fizioterapeuta i jedna medicinska sestra, koji će pružati usluge stanovnicima općina Modriča i Vukosavlje. Radno vrijeme Centra je od 07 do 15 sati. Ovaj Centar nudi sve što današnja fizikalna medicina i rehabilitacija može ponuditi, počevši od elektro terapije, lasera, magneta, ultra zvuka, kineske terapije, termo terapije i dr. Imamo oko 60 do 70 pacijenata dnevno na terapiji koje traju od 10 do 20 dana izjavila je Tamara Stevanović-Bojković, specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Ovom događaju predhodilo je otvaranje asfaltirane dionice pristupnog puta prema Zavodu za liječenje, rehabilitaciju i socijalnu skrb hroničnih duševnih bolesnika Jakeš u mjesnoj zajednici Garevac.

„Danas je važan dan za nas u Zavodu, posjetio nas je ministar Škrbić. Došao je na svečanost otvaranja puta prema Zavodu, a mi smo pokazali još neke projekte koje smo uradili i projekte koje planiramo uraditi u narednom periodu uz pomoć Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i opštine Modriča“, izjavila je Vojka Zec, direktor Zavoda.

Put je asfaltiran u dužini od 440 metara. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 43.030,00 KM. Radove na asfaltiranju puta finansirali su opština Modriča i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Ministar Škrbić je rekao da je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrvi u zadnjih nekoliko godina u Zavodu Jakeš uradilo mnoge infrastukturne zahvate u cilju osiguranja što boljih uvjeta za štićnike tog Zavoda, koji su kronični psihijatriski bolesnici.

Razgovarali smo sa zaposlenim ljudima i stručnjacima u ovoj oblasti, o modalitetima i razvoju mentalnog zdravlja i općenito zaštićenog stanovanja kao jednog potpuno novog koncepta, čemu ćemo narednih mjeseci i godina posebnu pozornost posvetiti s ciljem rasterećenja Zavoda i osiguranju one funkcije koju Zavod Jakeš kao takav treba imati. Pristupni put je asfaltiran sredstvima općine i ministarstva zdravlja i mislim da je dobar primjer kako jedna ustanova republičkog nivoa u suradnji s lokalnom zajdenica može ostvariti sve ono što je planirano našim dokumentima, politikama i strategijama iz oblasti mentalnog zdravlja rekao je ministar Škrbić.
Nakon svečanog presijecanja vrpce prisutni su obišli objekte Zavoda za liječenje, rehabilitaciju i socijalnu zaštitu hroničnih duševnih bolesnika u Garevcu.


Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka