Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Poduzeću FAM-JM iz Modriče dodjeljen ISO certifikat

iso certifikat josipovic

MODRIČA-Poduzeće FAM-JM iz Modriče prije nekoliko dana dobilo je certifikat ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004. Tom prigodom vlasnik poduzeća Miroslav Josipović je 19. listopada 2011. godine održao svečani prijam.

Prijemu su nazočili načelnik općine Modriče Mladen Krekić i zamjenik načelnika Bojan Vidić sa suradnicima, poslovni partneri tvrtke i drugi gosti. Ovom zgodom je gospodin Josipović  upoznao nazočne sa kapacitetima poduzeća, novoj opremi i planovima u bliskoj budućnosti te im se zahvalio na pomoći i poslovnoj suradnji.

Gospodin Josipović je veoma sretan i zadovoljan dodijeljenim ISO certifikatom stoga je rekao: "Prije par dana smo imali zvaničnu provjeru za ISO standarde gdje smo maksimalno kvalitetnim odrađenim pristupom položili i dobili certifikate ISO standarda 14001 i 9001.

 Posebnu zahvalnost moram uputiti našoj Općini Modriča koja je bila savjetnik kako da odradimo taj sustav. Kolege iz Općine koje su dolazile i koji su upoznati sa našim kapacitetima, što radimo i čime se bavimo, oni su nam predložili da uđemo u proceduru za dobivanje ISO certifikata jer zato imamo idealne uvjete.

Ja sam čovjek koji se bavi ovom djalatnošću trideset i više godina i idem prema nečemu što je suvremeno a to suvremeno potencira cijeli svijet i zahtijeva da se vodi računa o tome, znači da se prati kompletna obrada i posveti pažnja ekologiji. Mi smo to i bez certifikata pokušali dovesti u savršenstvo a drugi kažu da su prezadovoljni našim postignutim rezultatima ".

Ovo poduzeće postoji već 33 godine. Prvobitna djelatnost poduzeća je bila proizvodnja strojeva za obradu drveta. Od 1998/99 godine krenulo se u savremenizaciju i ubacivanje nove opreme.

 Poduzeće se trenutno najviše bavi proizvodnjom pokretnih alata za numeričke strojeve, isključivo japanske strojeve za koje je ovo poduzeće predhodno dobilo certifikate od japanskih tvrtki tako da može proizvoditi dijelove za prvu ugradnju.

Pored toga poduzeće se bavi obradom dijelova sus motora, od putničkih preko teretnih do rudničkih strojeva te je tako zaokružen kompletan remont motora od najmanjeg do najvećeg koji se nalazi na području čitave BiH pa i šire.

U pripremi poduzeća za dobivanje ISO certifikata Općina Modriča je sudjelovala sa 50 posto sredstava, a načelnik Krekić je rekao da to mnogo znači za ovu obiteljsku tvrtku.

"Ovo Modriči znači mnogo iposebno mi je drago što je ovo obiteljska tvrtka koja se prenijela sa oca na sina. Ovo je jedna moderna mala tvornica i jako je značajno dobivanje ovih certifikata kada je u pitanju izvozni dio i sam rad.

Sa ovim certifikatima tvrtka neće ništa bolje raditi jer je i prije toga dobro radila a sada će imati mogućnost da plasira dalje svoje proizvode. Ja sam iznimno zadovoljan što se tvrtka Miroslava Josipovića nalazi među ovim tvrtkama koje su dobile certifikate, imamo šta nuditi ispred općine, imali smo i do sada. Koristim priliku srdačno čestitam vlasniku firme i njegovoj obitelji jer je ovo jedan veliki uspjeh ne samo za njega osobno već i uspjeh za grad i cijelu općinu", rekao je načelnik Krekić.

U prostorijama poduzeća se nalazi više od 40 strojeva te druge uglavnom nove opreme a u tijeku je izgradnja nove hale gdje je predviđeno proširiti proizvodnju alata za numeričke strojeve, što je trenutno prioritet.

Tvrtka trenutno ima 10 radnika a sa proširenjem proizvodnje biće otvoreno još 10 do 12 radnih mjesta.

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka