Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Novi koncept NATO-a

dzon olsen

MODRIČA-Dana, 12.listopada 2011. godine načelnik općine Mladen Krekić sa suradnicima održao je sastanak sa predstavnicima NATO Stožera Sarajevo. Nakon održanog sastanka u Plavoj Sali Srpskog kulturnog centra brigadir dr. John Olsen, zamjenik komadanta i šef savjetodavnog tima NATO-a pri NATO Štabu Sarajevo održao je seminar na temu "Novi strateški koncept NATO-a".

Seminaru su nazočili zamjenik načelnika općine Bojan Vidić, predsjednik Skupštine općine Petar Gagulić, potpredsjednik Skupštine općine Strahinja Đukić, odbornici Skupštine općine, ravnatelji škola, javnih ustanova i poduzeća, gospodarstvenici, učenici srednjih škola, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana, predstavnici političkih stranaka, službenici Administrativne službe i predstavnici medija.

Brigadir dr. John Olsen govorio je o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti NATO-a kao i političkim, ekonomskim i vojnim prednostima euroatlanskih integracija. Bilo je riječi o principima i vrijednostima NATO-a, kako NATO funkcionira, koje su članice NATO-a, koje su zemlje u partnerskom programu čija je aspiracija postati članice, kako napreduje Srbija, Crna Gora i Makedonija, kakva je situacija sa Bosnom i Hercegovinom te koje su prednosti članstva u NATO-u. Naglasio je da NATO pruža sigurnost, stabilnost, prosperitet i utjecaj.

"Na sastanku sa načelnikom razgovarali smo o razvoju situacije u općini Modriča. Svrha moje posjete je da pružim informacije o NATO-u. Fokusirao sam se na stvari koje su se promjenile u 62 godine kako NATO postoji ali i na one koje se nisu promjenile. Namjera mi je bila da pružim objektivne informacije i da razgovaramo o stvarima na temelju kojih vi možete, kada dođe vrijeme, donijeti odluku da li želite postati članica NATO-a ili ne ", istaknuo je brigadir dr. John Olsen u izjavi za medije.

Nakon završenog predavanja prisutni su postavljali pitanja i diskutirali sa predavačem na temu euroatlantskih integracija.


Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka