Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Obilježena četvrta godišnjica smrti predsjednika RS-e Dr. Milana Jelića

memoraijalni turnir modrica

MODRIČA-Polaganjem cvijeća na gradskom groblju u Modriči 30. rujna 2011. godine obilježena je četvrta godišnjica smrti predsjednika Republike Srpske Dr. Milana Jelića. Cvijeće na grob pokojnog predsjednika su položili: sin Petar i supruga Milica.

Zatim predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik; član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović; izaslanstvo Vlade Republike Srpska, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić; predsjednik Narodne Skupštine RS-e Igor Radojičić; predstavnici 3. pješadijskog puka; delegacija Obitelj zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS-e; delegacija Boračke organizacije RS-e, delegacija općine Modriča, načelnik Mladen Krekić, zamjenik načelnika Bojan Vidić, predsjednik Skupštine općine Petar Gagulić; predstavnici javnih ustanova, poduzeća i udruge, rodbina i mnogobrojni prijatelji.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je: "Danas je četiri godine od kada je umro Milan Jelić, predsjednik Republike Srpske koji je u mandatu bio oko godinu dana. Njegova smrt potresla je njegovu obitelj, prijatelje i čitavu Republiku Srpsku. Sjećam se tih tužnih dana njegovog odlaska i veličanstvenog i dostojanstvenog oproštaja naroda od predsjednika. Danas nakon četiri godine okupili smo se da mu odamo počast i zaista da kažemo da nam nedostaje svo ovo vrijeme i da njegova energija i znanje koje je posjedovao su nešto što je veliki gubitak za sve nas. Snjim bi lakše ostvarivali sve one ciljeve koje smo zajedno planirali. Ovo je prilika da njemu na njegovom grobu kažemo da sve ono što smo radili i dogovarali da je ostvarivo. Na dan njegove sahrane obećao sam da će policija Republike Srpska čuvati njegov grob i drago mi je što mogu danas da potvrdim da je to tako. Tužan sam, bio je moj veliki prijatelj. Uvijek kada prolazim kroz Modriču sjetim se nekih događaja i uspomena na Milana ".

Nakon polaganja cvijeća Episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije uz sasluženje više svećenika služio je parastos za pokoj duše preminulog predsjednika Jelića iu obraćanju prisutnima naglasio: "Ovaj kraj pamtiće Milana Jelića kao izuzetnog čovjeka koji se starao za srpski narod i Republiku Srpske. Njegova duša stalno bdije nad Republikom Srpskom i njegove molitve pred prijestoljem Božjim mole se za ovo što je krvlju najboljih sinova i kćeri našeg naroda stečeno. Neka je vječna slava i hvala predsjedniku Republike Srpske Milanu Jeliću za sve što je učinio za svoj narod ".

U znak sjećanja na pokojnog predsjednika u 13 sati na gradskom stadionu u Modriči utakmicom između prošlogodišnjeg finaliste Partizana i Čelika započeo je drugi Memorijalni turnir za pionire "Dr Milan Jelić" koji će trajati dva dana.

Turnir je u 13 sati otvorio Petar Jelić, sin pokojnog predsjednika. Sudjelovanje na turniru uzeće 8 ekipa koje će se boriti za prelazni pehar: beogradski Partizan i Slaven Belupo, Cibalia (Vinkovci), Borac (Banja Luka), Sloga (Doboj), Sarajevo, Čelik (Zenica) i domaćin Modriča Maxima.

Pokrovitelj turnira "Dr Milan Jelić" je Kabinet predsjednika RS-e i Ministarstvo obitelji, omladine i sporta u Vladi RS-e, Skupština općine Modriča i Rafinerija ulja, te nogometni savezi RS-e i BiH. Medijski pokrovitelj turnira je Radio-televizija RS-e.

PROGRAM TURNIRA:
petak, 30. septembar 2011.
10,00 Partizan (Beograd) - Čelik (Zenica)
12,00 Cibalia (Vinkovci) - Borac (Banja Luka)
13,00 svečano otvaranje turnira
14,00 OFK Beograd - Sarajevo
16,00 Modriča Maxima - Sloga (Doboj)
subota, 1. oktobar 2011.
10,00 prva polufinalna utakmica
12,00 druga polufinalna utakmica
14,00 utakmica za treće mjesto
16,00 finale
17,30 svečano zatvaranje turnira

Za najbolje učesnike  na turniru predviđeni su pehari i druge prigodne nagrade.

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka