Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Sve češće provale na području RS-a

lopov auto

MODRIČA/ŠAMAC - Policijskoj stanici Modriča, 19.9.2011. godine, prijavljeno je da je u prethodna četiri dana izvršena provala u kuću vlasništvo I.Ž. iz Modriče, koji se nalazi na privremenom radu u inozemstvu. Uviđajem je utvrđeno da je provala izvršena odvaljivanjem prozora, uz pomoć podesnog alata i fizičke snage.

Nakon ulaska u kuću izvršitelj je ušao u garažni prostor, koji se nalazi u sastavu kuće. Iz garaže je otuđeno putničko motorno vozilo marke "opel korsa", u čijoj se kontakt bravi nalazio ključ, a iz kuće je još otuđena perilica, LCD televizor i mikrovalna peć.

Policijskoj stanici Brod, 19.9.2011. godine, prijavljeno je da je u toku noći 18/19.09.2011. godine, izvršena provala u objekt benzinske crpke "Nestro petrol" u mjestu Novo Selo, opština Brod, odakle je otuđena određena količina različitih vrsta cigareta, u vrijednosti od preko 4.000,00 KM. Uviđajem je utvrđeno da je provala izvršena odvaljivanjem metalne rešetke na prozoru skladišta, nakon čega je razbijeno staklo na prozoru i izvršen ulazak u prostorja u kojoj su se nalazile cigarete. U toku je operativni rad na pronalasku lica koja su na ovaj način počinila KD teške krađe.

U toku je operativni rad na pronalasku lica koja su na ovaj način počinila KD teške krađe.

Policijskoj stanici Pelagićevo, 2011/9/19. godine, prijavljeno je da je prethodnog dana izvršena provala u kuću vlasništvo D.P. iz Porebrica. Uviđajem je utvrđeno da je provala izvršena nasilnim otvaranjem prozora na garaži, koja se nalazi u sklopu kuće, nakon čega je izvršitelj, iz garaže, na isti način djelovao na prozor kupaonice, kroz koji je izvršen ulazak u kuću. U kući je izvršena premetačina, prilikom čega je otuđena lovačka puška, motorna pila, tri mobitela i prehrambeni proizvodi iz frižidera. U toku je operativni rad na pronalasku osobe koja je na ovaj način počinila KD teške krađe.

Policijskoj stanici Šamac, 19.9.2011. godine, radnik Elektrodistribucije Šamac prijavio je da su nakon isključenja električne energije na dvije lokacije, u Ulici Kralja Aleksandra u Šamcu iu Novom Selu, općina Šamac, nepoznata osoba pokidala distributivne plombe sa poklopca priključnice brojila i izvršili neovlašteno priključenje na distributivnu mrežu. Policijski službenici PS Šamac, postupili su po prijavama iu toku je rad na identificiranju osobe koja su na ovaj način počinili KD krađe.

Policijska postaja Šamac, 19.9.2011. godine, Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv MP sa područja općine Šamac, zbog osnova sumnje da je počinio KD obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti, izvijestili su iz Centra javne sigurnosti Doboj..

Preuzeto s Radio Orašje

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka