Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Prvi IPA BiH susreti - Modriča 2011.

ipa modrica

Modriča-U subotu 17.septembra 2011. godine u Modriči je održana manifestacija "1. IPA BIH SUSRETI-MODRIČA 2011". Organizator ove manifestacije je IPA klub Regija Doboj, a suorganizator IPA klub Posavske Županije. Ista je odobrena od strane Uprave IPA Sekcije BiH.

Manifestacija je počela javnom tribinom "Romi - žrtve trgovine i krijumčarenja ljudima" održanom u Plavoj sali Srpskog kulturnog centra, a nakon toga nastavljena nogometnim turnirom u KSC Modriča. Javnoj tribini prisustvovalo je oko deset eminentnih stručnjaka i predavača iz ove oblasti, dvadesetak predstavnika institucija, udruženja i NVO iz cijele BIH kao i gosti iz Srbije.


Voditelj tribine Novo Blagojević, načelnik terenskog ureda Sjeveroistok Granične policije BiH istakao je: "U izlaganju sam naveo osnovne probleme ove populacije kao što su samozapošljavanje, socijalna i zdravstvena zaštita, školovanje. To je posao za sve nas, uključujući vladin i nevladin sektor, suradnja granične policije, lokalne policije, SIPA, udruženja kao što su Lara i Budućnost. Danas imamo predstavnike iz pet klubova Mostara, Sarajeva, Orašja, Livna, Dobojske Regije i Brčkog kao šestog kluba u osnivanju. Svi smo na neki način u svemu ovome i rješavamo probleme na zajednički način ".

Regionalni Klub Internacionalne policijske asocijacije Regija Doboj sa sjedištem u Modriči osnovan je 03.09.2010. godine i najmlađi je od ukupno 5 koliko ih sada ima u BiH. Klub broji oko 50 članova. Direktorica Udruge građana "Budućnost" Gordana Vidović istaknula je: "Udruženje građana Budućnost postoji petnaest godina i bavi se problemom trgovine ljudima. Suradnja s policijom postoji od samog početka. Što se tiče samog kaznenog djela trgovine ljudima veliki je doprinos nevladinih organizacija. 1997. godine osnovali smo mrežnu nevladinu organizaciju koja se borila protiv trgovine ljudima ali svakim danom je taj krug organizacija i institucija veći i zajednički radimo na otkrivanju i potpori za sprječavanje ovih djela ".

Osnovni motiv ove manifestacije je promocija policijske profesije i policajaca u okviru "civilnog" sektora, tj.. da se kroz građanska udruženja ostvari novi i kvalitetniji odnos sa drugim sličnim institucijama, udrugama i NVO, gospodarskim subjektima te da se približi široj javnosti i svim građanima.

Mujo Beganović, predsjednik udruge "Složna braća" iz Bijeljine izjavio je: "Apeliram svim istitucijama da je jedini problem zaposlenje. Da nam nije bilo ovog projekta koji danas radim ni jedno romsko djete u Bijeljini ne bi imalo kapaciteta da krene u školu ". Nakon javne tribine i nogometnog turnira domaćini i gosti nastavili su druženje uz večeru i glazbu.

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka