Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Sajam rakije „Tarevci 2011.“

sajam tarevci

TAREVCI-Drugi Sajam rakije održan je u Tarevcima 15. rujna 2011. godine. Otvaranju sajma nazočili su načelnik općine Modriče Mladen Krekić, predsjednik Skupštine općine Modriče Petar Gagulić sa suradnicima, savjetnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske SrđanTodorović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Tarevci i brojni mještani Tarevaca, općine Modriča i susjednih općina.

Cilj ove manifestacije je unapređenje tradicionalnog načina proizvodnje rakije i poboljšanje kvalitete ovog proizvoda po kome je ovaj kraj bio prepoznatljiv.

Na Sajmu je učestvovalo 28 izlagača iz Modriče i susjednih općina što je za 8 više nego prošle godine. Za natjecanje je prijavljeno 50 uzoraka šljivovice što je za 20 uzoraka više nego prošle godine. Sajam je otvorio načelnik općine Mladen Krekić nazdravljajući čašom šljivovice.

Uzorci šljivovice koji su prijavljeni za ovo takmičenje su dobrog kvaliteta, odnosno ima nekih 15 do 20 posto uzoraka koji su sjajni po svojoj kvaliteti i svojstvima.

To ide u prilog činjenici da naš autotoni proizvod šljivovica ima šansu što i ovaj sajam pokazuje da ima ozbiljnih proizvođača koji itekako vode računa o načinu proizvodnje i trude se postići kvalitetu u rangu europskih kvalitetnih voćnih rakija. ", Rekla je profesorica na katedri za alkohole Poljoprivredng fakulteta u Sarajevu Nermina Spaho, član žirija za ocjenu kvalitete izloženih rakija na Sajmu.

U izjavi za medije načelnik Krekić je rekao: "Mi smo svjedoci da je prije par dana bio Sajam privrede u Modriči gdje smo pokazali što Modriča ima.

Drago mi je što je danas sajam u Tarevcima i to je ustvari nastavak sajma koji se održao u Modriči.

Imamo šta da vidimo i posebno me čini sretnim što se kao i u Modriči na lokalnom nivou i ovdje pojavilo mnogo više izlagača nego prošle godine.

Svijet je zainteresiran bez obzira na situaciju, bez obzira na krizu i na suše i poplave koje su ovih godinu dana harale našom općinom a evo sada nažalost i u čitavoj državi, dakle ljudi se redovito javljaju i drago mi je što je to tako ".

Pored izlagača na sajmu je nastupila i plesna skupina KUD-a Ševko Avdić iz Tarevaca. Nakon otvaranja Sajma prisutni gosti obišli su štandove. Sajam rakije podržali su Katedra za voćarstvo Poljoprivrednog fakulteta Banjaluka i Katedra za alkohole Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu.

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka