Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Proslavljen blagdana Male Gospe u Modriči

modricka crkva

Modriča/U četvrtak 08. rujna 2011. je svečanim misnim slavljem proslavit blagdana Male Gospe, ili rođenja blažene Djevice Marije i patron župe u Modriči. Mnoštvo vjernika modričke župe, i ove godine je na dostojan vjerski i domovinski način potvrdilo svoju prisutnost i čvrstu želju za  opstankom na rodnoj grudi.

Predokus, rekli bismo, ponovno zaživljene župe, upravo se na ovoj proslavi mogao i osjetiti, jer nakon  misnog slavlja uslijedila je pjesma kako izvorne grupe tako i viteza Poasavine Željka Jurić i neprekidno kolo, a sve je to bilo potpomognuto  odgovarajućom tjelesnom okrepom u jelu i piću, za koju su se, uz svu dužnu hvalu i priznanje pobrinuli župnik Ivan Kopić i u župi ponovno doseljeni vjernici.

Istina , Isus je i tamo gdje su i samo dvojica ili trojica okupljena u njegovo Ime, ali je istina i to da je Isus htio Crkvu koja se razvija, koja raste. Naše župe su oduvijek bile rasadišta duhovnih zvanja, kao i prepuna primjera zdravog obiteljskog odgoja i čudorednog života. Neka nam ovakva slavlja postanu izazov za obnovom naših župa, koje bi se opet isticale mnoštvom članova i veličinom ljudskog i kršćanskog duha.

Za GIP piše Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka