Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Sajam privrede Modriča 2011.

sajam privrede

U Srpskom kulturnom centru 02. rujna 2011. godine održana je Konferencija za novinare na kojoj je direktor Općinske agencije za razvoj malih i srednjih poduzeća Slobodan Milojević upoznao predstavnike medija o projektu "Sajam privrede Modriča 2011" koji će se održati od 8. do 10. rujna 2011. godine u JU Kulturno sportskom centru Modriča.

Sajam gospodarstva u Modriči financiraju općina Modriča, Ministarstvo poljorivrede RS a djelomično i sami izlagači.

Sajam je regionalnog karaktera na kojemu će se ove godine predstaviti oko 120 izlagača iz općina: Modriča, Šamac, Odžak, Prnjavor, Prijedor, Petrovo, Bijeljina, Doboj kao i predstavnici iz Srbije i Hrvatske, općine UB, Šabac i Osijek. Cilj sajma je promocija domaćih poduzeća i poljorivrednika kao i promocija njihovih proizvoda i usluga i pospješivanje njihove suradnje s gospodarstvenicima iz okruženja.

Milojević Slobodan, direktor Općinske agencije za razvoj malih i srednjih poduzeća je pozvao građane naše i susjednih općina da posjete ovu manifestaciju i istaknuo: "Ovo je drugi sajam koji se zaredom održava u općini Modričia. Obzirom da se radi o sajmu regionalnog karaktera planirali smo da okupimo što više izlagača, probudimo interes domaćih poduzetnika i poduzetnika iz regije da se druže i sklope određene poslove.

Projekt je zacrtan Strategijom razvoja općine Modriča, strateški cilj broj 2 gdje je predviđeno da se održava ovakva manifestacija koja bi imala tendenciju da preraste u jedan veći, možda i međunarodni sajam.

Sajam gospodarstva u Modriči treba doprinijeti promociji domaćih poduzeća. Ove godine na sajmu očekujemo oko 120 izlagača. Što se tiče malog i srednjeg poduzetništva do sada imamo prijavljeno oko 70 gospodarstvenika i iz poljoprivrede oko 45 izlagača. Sa željom da obogatimo sajam pripremili smo tematske konferencije u tijeku sajma iz oblasti poduzetništva, pčelarstva i poljoprivrede. Drugi dan sajma općina Prijedor upoznat će naše gospodarstvenike kako funkcionira njihov klaster u Prijedoru ".

Organizator Sajma i gospodarstva je Općinska agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća u suradnji s Udruženjem privrednika "Puma" iz Modriče, Zanatsko-poduzetničkim udruženjem Modriča, Odjel za privedu i društvene djelatnosti općine Modriča i Turistička organizacija.

U ime Odsjeka za poljoprivredu općine Modriča obratio se Jovo Mišić i naglasio: "U okviru Sajma gospodarstva Modriča 2011. Predstavit ćemo poljoprivredu u svim njezinim područjima. Na sajmu će se predstaviti Poljoprivredna škola Modriča, poljoprivredni proizvođači voća, rakije, mliječnih proizvoda, povrća, cvijeća, gospodarstvenici čija je osnovna djelatnost poljoprivreda - izlagači mehanizacije "Castelina Srpska" doo, OZ "Skugrićanka", "Spajić" doo, i "Krušik" - poduzeće koje se bavi voćarskom proizvodnjom i održaće se izložba stoke.

Sav taj dio lokalnog i seoskog ambijenta pratiće i gastro ponuda sela. Što se tiče regionalnog nivoa, predstaviće se proizvođači stočne hrane Agrocentar - Obudovac, Sano-Aleksandrovac i Provita Dubica - Odžak; proizvođači opreme i mehanizacije Mores-Doboj; opreme za svinjogojstvo, distributer "Agrocentar" Obudovac i proizvođač plastenika "Astri Plast" Prnjavor " .

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka