Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Održan sastanak sudionika u zaštiti od požara na otvorenom

radni sastanak protiv pozara

Zbog povećanog rizika od požara na otvorenom 26. kolovoza 2011. u zgradi Općine Modriča održan je radni sastanak sudionika u zaštiti i spašavanju od požara na otvorenom za područje općine Modriča u 2011. godini.

U radu sastanka sudjelovali su predstavnici: OO TVJ Vatrogasno Modriča, PVJ Rafinerije ulja Modriča, Šumske uprave Modriča, Policijske postaje Modriča i Elektrodistribucije Doboj - RJ Modriča i Civilne zaštite općine Modriča. Cilj sastanka bio je da se sagleda stanje s požarima na otvorenom, s ciljem poboljšanja stanja i da se apelira na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru dok traje sušni period i vrlo visoke temperature zraka.

Na temelju Izvješća o požarima na području općine Modriča u razdoblju od 01. siječnja do 25. kolovoza 2011. utvrđeno je da su na području općine Modriča evidentirana 84 požara od ukupno 94 intervencije OO TVJ Vatrogasno Modriča. Glede požara na otvorenom od ukupno 41 požara u 2011. godini 28 je bilo u razdoblju od 01. srpnja do 25 kolovoza. Požarima na otvorenom zahvaćena je površina od 228.600 m² šuma, livada, živica i drugih prostora. Imajući u vidu veoma dug sušni period može se reći da je broj požara na otvorenom u granicama očekivanog.

Dragan Stjepanić, direktor OO TVJ Vatrogasno Modriča naglasio je da je zbog visokih temeratura u ovoj godini broj intervencija veći u odnosu na prethodnu godinu, ali da nisu zabilježeni požari katastrofalnih razmjera: "Vatrogasna jedinica Modriča od početka godine do danas je intervenirala 94 puta a u protekla dva mjeseca imali smo 36 intervencija, od toga 28 na otvorenom prostoru. Broj intervencija je 4 puta veći u odnosu na proteklu godinu. Protekle godine u ovom razdoblju imali smo 7 intervencija, dosta poplava a pretprošle godine nismo imali niti jednu intervenciju u ovom razdoblju. Tropske vrućine su prouzročile dosta naših izlazaka ali nismo imali požara katastrofalnih razmjera. Izašli smo na vrijeme i u optimalnom roku ugasili požar ".

Samostalni stručni suradnik za civilnu zaštitu Željko Terzić u izjavi za medije istaknuo je: "S ciljem pojačanog preventivnog djelovanja izvršena je podjela pismenih priopćenja za građane koja su postavljena na javnim mjestima u svim rizičnim područjima u kojima su sadržani brojevi telefona na koje građani mogu javiti o požarima. Na sastanku je zaključeno da je povećan broj požara u odnosu na prethodne godine ali da su svi na vrijeme javljeni i da su gašeni u početnoj fazi što se može okvalificirati kao povoljna situacija. Pratićemo situaciju u narednom periodu iu slučaju pojave većeg broja požara reagirat sa dodatnim snagama i aktivnostima ".

 

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka