Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Izgradnja kanalizacijske mrežri u tir MZ

kanalizacija modrica

Načelnik općine Mladen Krekić sa suradnicima posjetio je 23. kolovoza 2011. godine Mjesnu zajednicu Modriča 3 u kojoj su krajem srpnja ove godine započeli radovi na izgradnji nove kanalizacijske mreže.

Projektom "Unaprjeđenje sustava vodovodne i kanalizacione mreže općine Modriča" predviđena je izgradnja 27 km nove kanalizacijske mreže.

Nova kanalizacijska mreža izgradit će se u Mjesnim zajednicama Modriča 3 i Modriča 5 i to u naseljima: Oteža i Modričko polje do kanala u dužini od 13.243,40 m;  Modričko polje u dužini od 13.782,50 m; - Višnjik - dio kanalizacijske mreže , u dužini od 125 m.
Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 3.741.028,61 KM.

 U izjavi za medije načelnik općine Mladen Krekić istaknuo je: "Kanalizacija koja se započela raditi prije mjesec dana ima veliki značaj za Mjesne zajednice.

Trenutno se radi na lokalitetu Mjesne zajednice Modriča 3, kasnije i u Mjesnoj zajednici Modriča 5, biće obuhvaćen i dio naselja Oteža i dio Višnjika za nekih 125 m kojim trebamo produžiti dio stare kanalizacije. Projekt je za modričke uvjete velik i vrijednost je oko 3.741.000 KM. Cilj je stvoriti malo kvalitetniji život, da se prikupi otpad kanalizacije i da se sačuva okoliš. Ovo je dugoočekivani projekt. Mislim da su i stanovnici zadovoljni jer se počelo raditi.

Zahvaljujem se Vladi Republike Srpske na dodijeljenim sredstvima jer ovaj projekat mi sami nikada ne bi mogli uraditi ".

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže obuhvaćaju i radove na izgradnji precrpnih stanica. Radove financira Ministarstvo financija Republike Srpska iz Razvojnog programa RS-e. Rok za izvođenje radova je 300 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

 Radove na izgradnji nove kanalizacijske mreže u pomenutom naseljima izvodi firma "MG MIND" DOO iz Mrkonjić Grada.

Predsjednik MZ Modriča 3 Uroš Lazić nagasio je: "Izgradnja kanalizacijske mreže puno znači za ovu mjesnu zajednicu. Gradiće se oko 13 km kanalizacijske mreže u ovoj mjesnoj zajednici. Ako se uzme u obzir da Mjesna zajednica Modriča 3 ima 600 kućanstava to znači 600 septičkih jama koje su zagađivači, samim tim se vidi vrijednost ovog projekta. Zahvaljujem se predsjedniku Republike na odobrenim sredstvima ".

Izgradnja nove kanalizacijske mreže planirana je radi rješavanja problema prihvaćanja i evakuacije otpadnih voda a u cilju urbanizacije, zaštite okoliša i zdravlja ljudi. Projekt je predviđen Programom kapitalnih ulaganja za 2011. godinu. "Ovaj projekt vrlo značajan za općinu Modriča. U mjesnoj zajednici Modriča 5 izgradiće se oko 13,5 km nove kanalizacijske mreže ", izjavio je Vinko Lazić, predsjednik Mjesne zajednice Modriča 5.

 

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka