Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon06012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Zahvala modričkim vatrogascima

modricki_vatrogasciMODRIČA - Načelnik općine Mladen Krekić 30. lipnja 2011. godine upriličio je prijem za vatrogasce Vatrogasne jedinice Modriča koji su sudjelovali u gašenju požara u tvornici "Kompeks" u Šamcu.Požar je izbio u ponedjeljak 27. lipnja oko 22 sata.

U požaru je izgorio poslovni objekat površine 2000 m² koji je koristila tvrtka za proizvodnju spužve "Vapeks" iz Srbije.

Zahvaljujući požrtvovanosti vatrogasaca iz Šamca, Modriče i Brčkog požar je lokaliziran oko 5 sati ujutro i vatra se nije proširila na obližnje objekte bivše šamačke tvornice tekstila "Šit".

Na prijemu načelnik se zahvalio modričkim vatrogascima na nesebičnoj pomoći koju su pružili vatrogascima susjedne općine Šamac. Šteta koju je izazvao pomenuti požar procjenjuje se na 1,5 milijuna KM.

Nakon prijema kod načelnika općine ravnatelj Vatrogasne postrojbe Modriča Dragan Stjepanić izjavio je: "27. lipnja 2011.godine u 22,30 sati vatrogasna jedinica Modriča dobila je od policijske postaje u Modriča dojavu da je u bivšem poduzeću "Šit tekstilac" izbio požar katastrofalnih razmjera.

Poslije dojave Vatrogasna jedinica uputila je na lice mjesta vatrogasno vozilo sa dva profesionalna vatrogasca i starješinom Vatrogasne jedinice a jedan vatrogasac ostao je na sustavu veza. Dolaskom na mjesto požara vidjeli smo da je požar velikih razmjera, da je u plamenu oko 2000 m² i gore dvije velike hale. Stavili smo se odmah na raspolaganje.

Naša jediica je do kasnih jutarnjih sati sudjelovala u gašenju požara sve dok nije ugašen. Gorjelo je skladište spužve i lako zapaljivih materijala.

Vatrogasna jedinica obavila je veliki zadatak. Dobili smo pohvale od načelnika općine Šamac i bili na svečanom prijemu kod našeg načelnika koji nas je osobno pohvalio ".

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka