Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub11282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Četvrti internacionalni festival folkolora "Dukat fest" 2011. u Modriči

internacionalni_festival_modrica

U okviru četvrtog internacionalnog festivala folkolora "Dukat fest" 2011. u prepunoj sali Srpskog kulturnog centra 19. lipnja 2011. godine igrom i pjesmom modričkoj publici predstavili su folklorni ansambli Bermenček iz Rusije; Siaudele iz Litve; Balet FOLKLORIKE de Oksidenta iz Meksika i Dukat iz Srbije.

Također publici su se predstavili kulturnoumjetnička društvo "Modriča" i etno grupa "Vida". Manifestaciji je prisustvovao načelnik općine Mladen Krekić koji je ovom prilikom istakao: "Modriča je postala veliki gradić, otvoreni grad koji je primio ansamble iz čitavog svijeta.

Dukat fest je uradio ogroman posao i u narednom periodu tim ljudima vrata našeg grada su širom otvorena. Raduje me što je dvorana bila premala da primi sve posjetioce "Osim u Modriči ovogodišnji "Dukat fest" održava se u Banjaluci, Gradišci, Prnjavoru, Širokom Brijegu i Istočnom Sarajevu.

Tijekom nastupa predstaviće se oko 300 sudionika 11 folklornih ansambala Srbije, Rusije, Makedonije, Mađarske, Litve, Indije, Hrvatske, Grčke, Letonije, Meksika i Bosne i Hercegovine.Festival je organizirala Misija NT s ciljem da građanima RS-e i BiH-e približi kulturu različitih zemalja ali i vlastitu promovira.

Centralno festivalsko veče Dukat festa održaće se u utorak 21. lipnja u 21h na tvrđavi Kastel u Banjaluci."U Modriči smo četiri godine i ovaj grad svake godine pokaže kao jedan od najboljih domaćina. To je pokazala prepuna dvorana i brojni aplauzi.

Najveći posao uradi organizator ali bez potpore ljudi koji vode gradove u kojima se održava Dukat fest ništa od svega ne bi bilo ", izjavila je Tijana Samardžić, član organizacije Dukat festa.

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka