Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon02172020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Unapređenje sistema vodovodne i kanalizacione mreže uopćine Modriča

bojan_vidic_mrkonjic_grad

MODRIČA/U srijedu, 15. 06. 2011. godine u 12 sati u zgradi Općine Modriča potpisan je ugovor "Unapređenje sustava vodovodne i kanalizacione mreže općine Modriča" između Općine Modriča i firme "MG MIND" DOO MRKONjIĆ GRAD.

Ugovor su potpisali Bojan Vidić, zamjenik načelnika općine Modriča i Radomir Zeljković, pomoćnik direktora tvrtke "MG MIND" DOO MRKONjIĆ GRAD."Dogovorili smo se da započne izgradnja kanalizacijske mreže u naseljima kompletno Modričko polje (Poljoprivredna dobro), u dijelu naselja Dobrinja i Višnjik čime će se izgraditi 27 km nove kanalizacijske mreže. Vrijednost ugovora je 3.741 000,00 KM i u potpunosti je donacija Vlade Republike Srpske.

Zahvaljujem se Vladi Republike Srpske na ovoj donaciji.

Dogovorili smo se sa izvođačem da odmah preuzme projekat za izvođenje radova i uručiće im se građevinska dozvola neposredno,  u roku od 10 dana da se započne s izvođenjem radova. Izvođač se obavezao da će u roku izvršiti radove. Rok izvođenja radova je 300 dana s tim što se neće računati kišni dani. Plaćanje radova vrši Ministarstvo financija nakon prethodno obavljenog nadzora. 

Obzirom da je projektom predviđena izgradnja 27 km mreže sagledali smo potrebu da se riješi pitanje imovinsko pravnih odnosa. Projektom će biti prekopano oko 40 privatnih parcela ali neće biti izuzimano zemljište. Obveze izvođača su da u potpunosti vrati zemljište u prvobitno stanje ", izjavio je Bojan Vidić, zamjenik načelnika općine.

Zamjenik načelnika općine Bojan Vidić također je naglasio da su građani u navedenim naseljima do sada imali problem rješavanja odvodnih fekalnih voda što je predstavljalo potencijalnu opasnost za širenje zaraza i epidemija a ugrožene su bile i podzemne vode. Naglasio je da će se nakon izgradnje kanalizacijske mreže pristupiti izgradnji pojedinačnih priključaka.

Unapređenje sustava vodovodne i kanalizacione mreže općine Modriča odnosi se na izgradnju kanalizacione mreže u naseljima: Oteža i Modričko polje do kanala, u trasi dužine 13.243,40 m; Modričko polje (Poljoprivredna dobro), trasa dužine 13.782,50 mi Višnjiku - dio kanalizacijske mreže u dužini od 125 m.

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže obuhvaćaju i radove na izgradnji precrpnih stanica. Izgradnja kanalizacijske mreže u novim naseljima na području općine Modriča planirana je s ciljem rješavanja problema prihvaćanja i evakuacije otpadnih voda, a u cilju urbanizacije, zaštite okoliša i zdravlja ljudi.

Pomoćnik direktora firme "MG MIND" DOO MRKONjIĆ GRAD Radomir Zeljković izjavio je: "Drago nam je što smo izabrani kao najpovoljniji izvođač. Duži niz godina prisutni smo u općini Modriča u izgradnji lokalnih puteva i nadamo se da ćemo i ovaj posao uraditi uspješno i u dogovorenomroku ".

Za GIP priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka