Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon02172020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Održana 25. sjednica Skupštine općine Modriča

25_sjednica_opcine_modrica

Modriča / Dana, 14. lipnja 2011. godine u Plavoj sali Srpskog kulturnog centra održana je 25. sjednica Skupštine općine Modriča. Sjednici je prisustvovalo 23 odbornika i jednoglasno je prihvaćen ponuđeni dnevni red koji se sastojao od 17 točaka.

Na početku sjednice vijećnici su jednoglasno usvojili sljedeći DNEVNI RED:
1.Izvod iz zapisnika sa 24. sjednice Skupštine.
2.Prijedlog Odluke o dodjeli općinskih priznanja i nagrada.
3.Prijedlog odluke o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta putem neposredne pogodbe radi kompletiranja građevinske parcele.
4.Prijedlog odluke o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta putem neposredne pogodbe radi kompletiranja građevinske parcele.
5.Prijedlog odluke o usvajanju Sporazuma o članstvu u Savezu općina i gradova Republike Srpske.
6.Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje članova upravnog odbora JZU Dom zdravlja i Turističke organizacije općine Modriča. 7.Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o komunalnim taksama.
 8.Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Turističke organizacije općine Modriča.
9.Prijedlog rješenja o razrješenju člana Upravnog odbora Turističke organizacije općine Modriča.
10.Prijedlozi rješenja o neprihvatanju ponuda. (3)
11.Informacija o poslovanju subjekata privređivanja općine Modriča, sa posebnim akcentom na stanje zapošljavanja u 2010. godini.
12.Informacija o aktualnim pitanjima razvoja poljoprivrede i sela, sa akcentom na strateška opredjeljenja u razvoju poljoprivrede.
13.Informacija o realizaciji proljetne sjetve, pripremama za žetvu i otkup strnih žita u 2011. godini.
14.Informacija o radu društvenih organizacija i udruženja građana u 2010. godini.
15.Informacija o socijalnom položaju stanovništva na području općine Modriča. 16.Prijedlozi, inicijative i pitanja vijećnika. A.) Prijedlog zaključaka o unapređenju rada Skupštine.
17.Razno.

Najveće zanimanje vijećnika izazvala je 11 točka dnevnog reda. Odbornik Alenka Savić iznijela je zaključke Komisije za planiranje općinskog razvoja i istakla da je Komisija zadovoljna poslovanjem privrednih subjekata u našoj općini. Također je naglasila da je primjetno da veliki broj radnika radi na crno i da se ne poštuju temeljna prava radnika. Zbog navedenog Povjerenstvo predlaže da se pojačaju kontrole inspektora rada i ispita mogućnost povratka inspektora rada na općinsku razinu. Potom je uslijedila kraća diskusija vijećnika nakon čega je većinom glasova usvojena ova točka dnevnog reda.

"Kada je riječ o poslovanju privrednih subjekata u prošloj godini neophodno je istaći da pored izuzetno teške recesije koja je zahvatila svijet i našu općinu privrednici naše općine su dosta uspješno poslovali a to se ogleda u tome da u 2010. godini ukupni prihodi su bili veći za 18 posto nego u 2009. godini, rashodi su bili veći oko 15,16% a najbitnije je da nije došlo do pada zaposlenosti. Nivo zaposlenosti na našoj općini u 2010. godini je isti kao i u 2009. godini. Nije bilo masovnih otpuštanja radnika. U 2010. godini oko 300 radnika je izgubilo posao ali 305 ih je dobilo posao, odjavljeno je 45 zanatsko-preduzetničkih radnji ali i registrirano 45 novih ", izjavio je Strahinja Đukić, potpredsjednik Skupštine općine. Dvanaesta točka dnevnog reda "Informacija o aktualnim pitanjima razvoja poljoprivrede i sela, sa akcentom na strateška opredjeljenja u razvoju poljoprivrede", je također izazvala zapaženu diskusiju vijećnika. Vijeće za razvoj poljoprivrede i sela podržao je Informaciju i predložio da Skupština istu usvoji. Uslijedila je kraća diskusija o poticajima u poljoprivredi i mogućnosti stvaranja boljih uvjeta za razvoj poljoprivrede. I ova točka dnevnog reda usvojena je većinom glasova.

Skupština općine Modriča danas je usvojila i Prijedlog odluke o dodjeli općinskih priznanja i nagrada povodom Vidovdana - Dana općine. Odlukom je predviđena dodjela jedne povelje kao najvećeg društvenog priznanja naše općine i to profesoru doktoru Ranku Škrbiću, ministru zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, za izuzetan doprinos koji je dao za podizanje zdravstvene zaštite na području naše općine i niza zdravstvenih objekata u mjesnim zajednicama . Dodijelite su i tri plakete, MDP - Inicijative Doboj, Bojanu Vidiću, zamjeniku načelnika općine i Nikoli Stevanoviću iz Modriče. Pored plaketa dodijelit se i dvije novčane nagrade, udruženju žena "Život i nada" i KUD-u "Zoran Tomušilović" iz Dugog Polja-Botajica.


Planirana je dodijela pet diploma i sedam pohvala za učenike osnovnih i srednjih škola. Većinom glasova usvojena je i 15. točka dnevnog reda uz zaključak da Centar za socijalni rad izradi socijalnu kartu općine Modriča. Ostale točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno. Na kraju sjednice načelnik općine Mladen Krekić pozvao je prisutne da prisustvuju nastupajućim događajima predviđenim Planom proslave Dana općine – Vidovdana.

Za Gip priredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka