Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto08042020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Korona virus ne popušta u Modriči

Modriča, 01.06.2020.- Institut za javno zdravlje Republike Srpske saopćio je 31.5.2020. da je 6 osoba iz Modriče bilo pozitivno na korona testu, što je izazvalo uznemirenje građana. Radi se o troje djece koja su povezana za situaciju u modričkom vrtiću prije dva tjedna.Tako je rad dječjeg vrtića obustavljen do daljnjeg.  Novo zaražene odrasle osobe su dvije srednje a jedno starije starosne dobi.

Opširnije:Korona virus ne popušta u Modriči

Posveta spomenika i raspored Misa u župi Čardak

Župa Čardak obavještava svoje mještane da će posveta novoizrađenog spomenika poginulim i nestalim Čardačanima u drugom svjetskom i zadnjem domovinskom ratu biti na blagdan Svih Svetih 1.11.2017. godine poslije Svete mise na groblju, koja počinje u 10.00 sati. Blagoslov spomenika i obred opijela vodit će čardački župnik, Pavo Kopić.

Opširnije:Posveta spomenika i raspored Misa u župi Čardak

Saznajte više o župi Modriča i njenim selima

Općina Modriča se nalazi u sjevernom dijelu Bosanske Posavine na magistralnom putu i pruzi Šamac – Sarajevo. Prostire se na tri geografska područja koji zahvaća mali dio ravnice bosanske Posavine, s dijelom doline rijeke Bosne,  te djelom područja planine Vučjak, na lijevoj obali rijeke Bosne i dio od područja  planine Trebave, na desnoj strani rijeke Bosne.

Opširnije:Saznajte više o župi Modriča i njenim selima

Donji Riječani nekada i danas

U Donjim Riječanima, župa Modriča, 1991. god. je imala oko 220 domaćinstava i blizu 1000 stanovnika. Danas 26 godina kasnije nema niti jednog  stalno naseljenog  župljana.

Opširnije:Donji Riječani nekada i danas

Općinska sjednica stožera za upravljanje u izvanrednim situacijama

Sjednica Općinskog stožera za upravljanje u izvanrednim situacijama održana 10. travnja 2020. godine, s početkom u 11.00 sati. Dosadašnje mjere i aktivnosti analizirane su te usvojene nove. Bilo je 35 osoba u karanteni, trenutno 26 i 9 osoba je napustilo karantenu 9. travnja nakon ponovnog ispitivanja i negativnog nalaza.

Opširnije:Općinska sjednica stožera za upravljanje u izvanrednim situacijama

Održani prvi Gastro susreti "Vukosavlje 2017"

U okviru obilježavanja Dana općine Vukosavlje, danas 03. rujna. 2017.  je u Društvenom domu u Jakešu održana manifestacija „Gastro susreti "Vukosavlje 2017". Gastro susrete "Vukosavlje 2017" je otvorio načelnik općine Vukosavlje Borislav Rakić kazavši kako je ovo prvi susret ovakvog karaktera i manifestacija koja se prvi put održava na ovom mjestu gdje  učestvuje više od 20 izlagača iz Vukosavlja, Modriče, Odžaka, Domaljevca i Šamca.

vukosavlje

Opširnije:Održani prvi Gastro susreti "Vukosavlje 2017"

Proslavljen patron župe Žalosne Gospe u Čardaku

U subotu, 15. rujna proslavljen je patron župe Žalosne Gospe u Čardaku, mjestu u općini Modriča u Bosanskoj Posavini. Misno slavlje predvodio je vlč. Marko Zubak, ravnatelj Katoličkog školskog centra u Tuzli, uz suslavlje 16 svećenika i sudjelovanje više od 150 vjernika.

Opširnije:Proslavljen patron župe Žalosne Gospe u Čardaku

Koncert zbora "Hor Bulgaria" oduševio publiku u Modriči

U srijedu 21.06.2017. je  muški pravoslavni zbor "Hor Bulgaria" iz Sofije u katoličkoj crkvi Rođenja BDM u Modriči priredio izniman glazbeni i duhovni doživljaj. Svojom izvedbom blagdanskih napjeva iz bogate glazbene riznice katoličke i pravoslavne crkve vokalni zbor "Hor Bulgaria" pjesmom, to jest molitvom, duhovno je proveo publiku kroz razdaljine od 882. godine do 19. stoljeća.

Opširnije:Koncert zbora "Hor Bulgaria" oduševio publiku u Modriči

Proslavljen patron župe u Modriči

Danas 9. rujna 2018. godine Crkva slavi blagdan Male Gospe koji je ne zapovjedni blagdan, ali je puku vrlo drag, i toga dana mnogi hodočaste u marijanska svetišta ili barem na misu u najbližu crkvu. S obzirom na to da je u našoj blizini Crkva rođenja Blažene Djevice Marije u Modriči veliki broj Garevljana i mještana iz ostalih katoličkih mjesta je ovih dana  nazočio molitvom u toj župi.

Opširnije:Proslavljen patron župe u Modriči

Međunarodni festival stare glazbe u Modriči

Rado ćemo podijeliti s vama pozivnicu za koncert koji će se održati u srijedu 21.lipnja u 19,00 sati u crkvi Rođenja BDM u Modriči u organizaciji Napretkove zaklade Otvorena kuća iz Garevca  i udruge Prosoli - Sveta glazba.Na programu ovog koncerta nastupit će Hor Bulgaria iz Sofije i njihov dirigent akademik Valentin Bobevski u znaku ekumenizma interpretirat će djela iz glazbenih riznica dviju kršćanskih crkava, Katoličke i Pravoslavne.Svi ste dobro došli!

Opširnije:Međunarodni festival stare glazbe u Modriči

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka