Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned09202020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Dubrovačke knjižnice uspješno obilježile virtualnu Noć knjige

Uz poruku ‘S knjigom nisi izoliran!’ Dubrovačke knjižnice obilježile su, 23. travnja, devetu manifestaciju Noć knjige kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju i promidžbi knjige, a čija je tema ove godine bila – promjena.

noc knjige3

Bogat virtualni službeni program Knjižnice su započele s kratkim prilogom “Tri minute iz Znanstvene knjižnice” u kojem su predstavljene četiri zanimljive knjige koje su mijenjale svijet, a koje se nalaze u fundusu Spomeničke zbirke Znanstvene knjižnice Dubrovnik. noc knjige4

Tako su predstavljene „Ostroška Biblija“, Machiavellijev „Vladar“,revolucionarna knjiga medicine onoga doba „Medicae artis principes“ te izuzetno djelo dubrovačkog pisca Nikole Sagrojevića o plimi i oseci. Nakon toga uslijedila je bajka “Zvjezdani dječak” Oscara Wildea koju je pripremilo kulturno društvo Aster Dubrovnik u maniri kamishibai kazališta. Zatim su drugaši Osnovne škole Marina Getaldića pročitali svoje priče koje su ih potakle da budu bolji mali ljudi u projektu „Volim knjigu“.

noc knjige5

Potom je uslijedio prvi online kviz na temu “Knjige koje su promijenile svijet” u kojem su mogli sudjelovati svi koji žele, samostalno ili u grupi. Za kraj službenog programa grupa Otpisani klan izvela je malo drukčiju verziju “Himne slobodi”.

Tijekom cijeloga dana Dubrovačke knjižnice su putem društvene mreže Facebook objavljivale brojne druge sadržaje poput fotografija, rubrika i video isječaka koji su upotpunili ovu po prvi put virtualnu manifestaciju.

noc knjige komplet

Dubrovačke knjižnice zahvaljuju svim ljubiteljima i prijateljima knjige, suradnicima i vjernim pratiocima koji su pomogli da i ova Noć knjige u virtualnom svijetu prođe uspješno.

Dubrovačke knjižnice

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac