Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri02192020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

"Put svjetla" na Pantovčaku

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je sudionike “Puta svjetla” koji hodočašćem obilježavaju 500 godina od rođenja sv. Terezije AvilskeTijekom hrvatske etape „Puta svjetla“, na dan svetog Oca Josipa, 19. ožujka, svjetske hodočasnike primila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.predsjednica s relikvijom

Organizatori programa predložili su predsjednici kratki susret kako bi joj predstavili relikviju štapa svete Terezije Avilske i tim ju posredstvom izbližega upoznali sa Sveticom. Predsjednica je uzela je štap u svoje ruke i izrazila želju da Svetica blagoslovi njezin ured.

Gospođa Grabar-Kitarović odmah je spomenula da se nalazimo u slavlju svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske. Nakon toga zaželjela je čuti iskustva hodočasnika koji su istaknuli svoju iznenađenost živošću Karmela na ovim prostorima i ljepotom Hrvatske. U razgovoru je istaknuta borba svete Terezije Avilske za dostojanstvo žene u svoje vrijeme i činjenica da je ona prva žena proglašena naučiteljicom Crkve.

U ozračju duboke potrebe za obnovom Hrvatske na mnogim razinama sadašnjega trenutka njezine povijesti Predsjednici je izražena želja za hrabrošću i snagom u obrani istinskih vrijednosti poput svete Terezije slijedeći put molitve koja je put prijateljstva s Onim za koga znamo da nas ljubi. U razgovoru je istaknuta određena sličnost u snazi osobnosti i spremnosti za obranu vrijednosti između svete Terezije i Kolinde Grabar-Kitarović.

Provincijal hrvatskih karmelićana o. Srećko Rimac darovao je Predsjednici knjigu „Moj život“ svete Terezije, a uručena joj je i mladenačka majica s natpisom: „Keep calm. Samo Bog je dosta“.

Hodočasnici „Puta svjetla“ obećali su Predsjednici molitvu u odgovornim zadaćama za njezino osobno dobro i za dobro hrvatskoga naroda i svih građana Hrvatske.

Preuzeto s: Karmel.hr

presjednica_s_relikvijom

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac