Milorad, a nije Dodik, kaže: Kolinda i Amerika 300 milijuna ustaša

pupovac kolinda

O novoizabranoj predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarivić za riječ se javio i Milorad Pupovac. Po tko zna koji put opet je plačljivo „konstatovao“ i dalekovidnošću braće Tarabića svoje viđenje nam „prezentovao“: Kolinda je glavni krivac jer će siugrno biti inicijator budućih svađa između Pantovčaka i Milanovićeve Vlade.

Zar nije obrnuto?! Uz to je po njemu Kolinda i ogromni duboki zamrzivač koji će potpuno zalediti odnose između HR i Srbije. Pupovac je sigurno mislio samo na Užu Srbiju jer onaj prošireni dio kojeg meteorolozi u Srbiji zovu Šira Srbija već se odavno otopio od gromade i jedna sante leda sve dalje plovi od obala četir »C« vitamina.

Nakon što je novoizabrana predsjednica Kolinda izjavila kako su za nju Hrvati čak i muslimani i pravoslavci (Bošnjaci i Srbi) koji žive u Hrvatskoj i posjeduju hrvatsko državljanstvo, bili smo svjedoci atletičarskih sposobnosti Milorada Pupovca. Iako u poznim godinama, čili Milorad se propeo poput jarca u horskopskom znaku i Kolindu odmah „konstatovao“: „To je mnogo bliže ustaškoj nego europskoj ideji Hrvatske“. Zatim je tu svoju izjavu o ustaškoj ideji potkrijepio s primjerom dobre Europe i nacističkog SAD-a: „U Hrvatskoj vrijedi etnički koncept nacije, a ne politički koncept, kao u SAD-u«???!!! Znači, Miloradov moždani pupoljak tvrdi to što su ustaše činile u WWII to sad čini država SAD… Može bit, i zato je za očekivati pobliže pojašnjenje američkog konzula u Hrvatskoj.

Zaboravio je Pupovac 1989-u god. kad je po tom istom ustaškoameričkom principu, po kojem sad pljuje, bio i sam „ustaša“ jer je na čelu Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu – čitaj: Velikosrpska stranka skrivena ispod neojugokomunističkog ogrtača – želio Hrvate pretvoriti u Jugoslavene i građane Jugosavije, dok bi Srbi bili zakinuti za tu čast i ostali bi Srbi i temeljni narod. Baš kao što sad bošnjačka politika ustašlukuje po BiH praveći od Hrvata nekakve bosanske građane katoličke vjere, dok su oni za tu čast previše fina raja pa su pomoću Jasmilinog filma namijenili sebi ulogu žrtve, dok su pomoću zapisa iz mokrih snova Muhameda Filipovića pribavili sebi ulogu dobrog Bošnje i temeljnog čuvara tekovina višestoljetnog otomanskog okupatora.

Je li nogometaš Eduardo s hrvatskim državljanstvom po nacionalnosti Hrvat ili Brazilac

Nitko objektivan ne može se složiti s Kolindinom izjavom po kojoj posjedovanje hrvatskog državljanstva automatski određuje i hrvatsku nacionalnu pripadnost nehrvata u Hrvatskoj. Tim principom bi čak i jedan Željko Komšić iz BiH postao Hrvatom jer zahvaljujući lažnoj izjavi da je Hrvat – dao ju je pod krivičnom odgovornošću - posjeduje hrvatsku Domovnicu iako na sve svoje otvore tvrdi da je pripadnik bosanske nacije koju ne poznaje niti Ustav BiH, niti enciklopedija nacija, naroda i etničkih zajednica. Po Kolindinoj brzopletoj izjavi u BiH ne postoje Hrvati, Bošnjaci, i Srbi već samo Bosnohercegovci. Istom logikom u Hrvatskoj bi čak i doseljeni majmuni u zagrebačkom zoološkom vrtu mogli postati Hrvatima jer posjeduju hrvatsku veterinarsku putovnicu, inače bi imali samo tromjesečnu vizu, a onda adio van u šumu izvan granice. Kolinda je možda mislila na pripadnost državljanstvu, ali nju nitko ne spriječava pojasniti svoju izjavu. Ta izjava je štetna i po Hrvate u BiH jer Velikobošnjacima u Sarajevu daje začin u tvrdnju kojom su Hrvati u BiH tek Bosanci.

U svemu navedenom, najžalosnija činjenica je očevidno postojanje dvostrukih mjerila. Na jednoj strani Kolindina verbalna akrobacija oko hrvatiziranja srpske nacionalne manjina u Hrvatskoj podigla je prešinu veću od pustinjske oluje u Sahari. Na drugoj strani istovremeno je svima okey kad Hrvate u BiH već dvadeset godina bošnjačka politika u praksi kontinuirano, nesmetano, planski i institucionalno uništava i to s isturenim srednjim prstom prema svima onima kojima ne paše.

BH konstutivni radar

Prije par dana u BiH policija je uhitila dvojicu mladića jer su pored radara namjerno i višestruko vozili auto s prekomjernom brzinom i isturenim srednjim prstom. Isprovocirani radar, kao svaki savjestan građanin, sve je notirao, slikao i na kraju policiji dostavio. Sudac za prekršaje je drakonskim kaznaman kaznio mladiće ali ne zbog prekomjerne brzine već zato što su s isturenim srednjim prstom provocirali i vrijeđali radar. Kako je sudac obrazložio, time su mladići počinili, citat: „Omalovažavanje tijela vlasti i njihovih službenih osoba“???!!! I to je BiH. Čak je i radar tijelo vlasti i službena osoba (mukte bankomat za džabaljebaroše u vlasti) dok istovremno istjerani iz vlasti i ugnjeteni Hrvati nisu niti tijelo vlasti niti su u svakodnevnoj praksi ustavna osoba.

Nikad se toliko nije potvrdilo nepisano pravilo - kao u slučaju bošnjačke politike u BiH, - da pobijeđeni uvijek želi imitirati pobjednika pa pogrešno pretpostavlja da njegova vlastita podređenost nije rezultat samog poraza već savršenosti pobjednika. Službenom Sarajevu i velikobošnjačkoj politici danas je uzor velikosrpska politika službenog Beograda s kraja 80-ih i početka 90-ih godina prošlog stoljeća. Od čega se čak i službeni Beograd danas ograđuje time se bošnjačka politika naveliko diči.

Najbliži susjedi u najvećoj panici

Susjedima u Italiji, Sloveniji i Mađarskoj, kao i brojnim drugim državam u svijetu, novoizabrana predsjednica Kolinda je sasvim okey. Međutim. Umjerenoj Kolindi s desnog centra ni malo se nisu obradovali susjedi u Srbiji i Bošnjaci u BiH, iako su prethodno u svojim državama sebi u vlast izabrali dokazane ekstremiste. Srbija je sebi za predsjednika izabrala četničkog vojvodu Tomislava Nikolića, a za predsjednika Vlade nešto manje unaprijeđenog Nikolićevog i Šešeljevog suborca Aleksandra Vučića. Nije Miloradu popoljku palo napamet prozborit koju o četnicima na vlasti u Srbji.

Bošnjaci u BiH sebi su za predsjednika izabrali Bakira Izetbegovića koji javno kaže da je Erdogan i bošnjački lider a time i BiH isto Turska, i javno nakon zadnjih izbora Hrvatima u BiH poručuje „Nema hrvatskog TV kanala u BiH. Nema hrvatske škole. Nema hrvatskog entiteta“, i nikom ništa ???!!!

Na Šešeljevo laprdanje o Velikoj Srbiji s pravom se podigla cijela Hrvatska, iako Vojo ne predstavja ni jednu instituciju vlasti u Srbijii, ali na šovinističko šenlučenje Bakira Izetbegovića u svojstvu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, i potpredsjednika bošnjačke stranke SDA, usta službene i neslužbene Hrvatske ostala su nijema kao voskom zalivena. To nije prenio čak ni „objektivni“ N.Y. Times koji se ovih dana u svojim kolumnama tako revno bavio „konzervativno nacionalističkom“ Kolindom.

Kad je novoizabrana predsjednica Hrvatske Kolinda izjavila kako će se boriti za ravnopravnost ugnjetenih Hrvata u BiH i Srbiji na to je burno reagirala srpska i bošnjačka službena kuka i obična motika . Znači, ugnjetavanje je okey, ali izjave o ravnopravnosti su ekstremizam?!

Filip Antunović