Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned05312020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Ponovo invazija “turističkih” glasača iz Srbije u Vukovaru

vukovar izbori srbi

VUKOVAR - Danas, 15. lipnja 2014. u 7 sati na vukovarskim biralištima započela je “bitka za Vukovar”, to jest bitka za gradonačelnika i novi sastav Gradskog vijeća koje Vukovarci nakon godinu dana opet biraju na prijevremenim izborima.

Jedno od obilježja ovogodišnjih prijevremenih izbora za Gradsko vijeće i gradonačelnika Vukovara je i gotovo potpuni izostanak predizborne kampanje.

U utrci za gradonačelničku fotelju šest je imena: nezavisni kandidati Andrej Georgievski i Željko Pinjuh te Slavko Mirnić iz Naše stranke, predstavnik koalicije triju srpskih stranaka Dragan Crnogorac, predstavnik koalicije predvođene HDZ-om Ivan Penava i dosadašnji gradonačelnik, a sada nezavisni kandidat, Željko Sabo.
Izbori u Vukovaru poznati su po jednom fenomenu a to jest da na svim dosadašnjim izborima u Vukovaru, masa Srba iz Srbije koji još uvijek imaju hrvatske dokumente organizirano dolazi na vukovarska birališta kako bi glasovali za svoje kandidate.

Tako je u Vukovaru i danas! Prilažemo fotografiju iz Vukovara na kojoj se može vidjeti prava invazija “turističkih” glasača iz Srbije u Vukovaru.

Taj fenomen se najbolje može vidjeti po registracijama automobila koji danas nalaze na ulicama grada Vukovara. Dakle ti glasači prave veliki problem gradu Heroju jer broj glasova koje osvoje srpske liste ne odgovara stvarnoj slici grada, a isto tako dobar dio tih Srba iz Srbije su zapravo abolirani borci koji su tijekom 90-ih godina ratovali protiv Hrvatske i uništavali herojski grad VUKOVAR.


PRESS GIP-a

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac