Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned05312020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Odbijeno izručenje udbaša Zdravka Mustača

zdravko mustac

Županijski sud u Velikoj Gorici danas  (9. siječnja 2014.) poslijepodne je odbio izručenje bivšeg šefa jugoslavenske Službe državne sigurnosti Zdravka Mustača, zaključivši da je u tom slučaju nastupila zastara.

Mustačevo izručenje traži Njemačka koja ga sumnjiči da je sudjelovao u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Za isto nedjelo Njemačka traži i Josipa Perkovića čije je izručenje jučer odobrio zagrebački Županijski sud koji je suprotno današnjoj odluci velikogoričkog suda zaključio da u tom slučaju nije nastupila zastara.

Mustačev odvjetnik Anto Nobilo, koji je preuzeo zastupanje od odvjetnika po službenoj dužnosti Tomislava Antolina, novinarima je prije objavljivanja odluke kazao da su Državno odvjetništvo i obrana iznijeli svoje argumente te da obje strane tvrde da je nastupila zastara.

Velikogorički Županijski sud odlučivao je o njemačkom zahtjevu za izručenje na temelju europskog uhidbenog naloga, a Mustač se, kao i Perković protivio izručenju, odbacujući bilo kakvu povezanost s Đurekovićevim ubojstvom.

Obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca Vinka Sindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje.

Redakcijsko izvješće
09. 01. 2014.

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac