Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned05312020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Poptuno samljeveni automobili užas i horor na utoceste A1

nesreca autocesta

Tri su osobe poginule, a više ih je ozlijeđeno u sudaru više vozila koji se jutros oko 6 sati dogodio kod tunela Krpani na dionici hrvatske autoceste A1 Sv. Rok-Maslenica u smjeru Zagreba.


Iz ličko-senjske policije doznaje se da su dojavu o nesreći primili u 6,15 sati. Prve informacije govorile su da su poginule četiri osobe, ali se kasnije ustanovilo da to ipak nije pravi podatak.


“Prema za sada dostupnim informacijama, autobus, u kojemu tada nije bilo putnika, probio je zaštitnu ogradu te se prepriječio na suprotni trak autoceste. Došlo je do lančanog sudara u oba smjera u kojem je učestvovalo dvadesetak vozila. Promet autocestom A1 zatvoren je u oba smjera”, izjavila je glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.
Iz Hitne pomoći rečeno je da je zbrinuto 16 ozlijeđenih osoba, Od toga ih je 15 u Općoj bolnici Gospić, a jedna osoba hospitalizirana je u Općoj bolnici Zadar.


Zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera. Obilazno se vozi preko Gračaca.


U šestom mjesecu prošle godine nedaleko od mjesta jutrošnje nesreće kod tunela Krpani u prevrtanju autobusa poginulo je osam osoba, dok su 44 ozlijeđene.
Nesreća se dogodila na gotovo identičan način – autobus je i tada probio središnju ogradu na autocesti i prešao na suprotni prometni trak.


Ističe se da je među poginulima i jedan policajac. On je navodno među prvima stigao na mjesto nesreće, te je nastojao regulirati promet, odnosno upozoriti druge sudionike nesreće na lančani sudar, ali je i sam stradao u naletu vozila.

PRESS GIP-a

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac