Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet05282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Postavljene prve ćirilične ploče u Vukovaru

cirilica latinica vukovar1

Rano jutros 02. rujna 2013. počelo je postavljanje dvojezičnih ploča, ispisane latiničnim i ćiriličnim pismom, u Vukovaru. Prve ploče postavljene su prije 6 sati ujutro na zgradu policije i zgradu državne uprave. Okupljeno je nekoliko građana koji prosvjeduju zbog postavljanja ploča, a ispred zgrade državne uprave angažirana je i interventna policija.

Nakon objekata Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije i Policijske postaje Vukovar, ploče s dvojezičnim natpisom trebale bi se postaviti i na zgrade Državnog odvjetništva i suda.

HSP dr. Ante Starčević: "Praznik demokracije" u Vukovaru u režiji Milanovića, Bauka i Sabe

Na postavljanje dvojezičnih ploča priopćenjem su reagirali iz Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević.

"HSP AS najoštrije osuđuje i prosvjeduje protiv nasilnog postavljanja dvojezičnih ploča na području grada Vukovara. Iste su postavljene pod okriljem mraka na zgrade policije i Porezne uprave u Vukovaru tijekom noći.

Žurno postavljanje navedenih ploča posljedica su najave Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je najavio kako će uz potporu građana dežurati pred zgradama državnih institucija od danas od 06,00 h ujutro. Način i vrijeme postavljanja ploča nije primjereno mjestu i političkom trenutku u kojem se nalazimo. Svakako je odraz političke i svake druge nedosljednosti aktualne vladajuće garniture počevši od premijera Zorana Milanovića, ministra uprave Arsena Bauka, pa do njihove marionete gradonačelnika Vukovara Željka Sabe.

Najavom postavljanja navedenih ploča zapitao sam se javno pred medijima ispred zgrade Državne uprave u Vukovaru na koji će način te ploče biti postavljene te konstatirao da mogu biti postavljene jedino kriomice pod okriljem mraka. Istog dana moju izjavu je demantirao aktualni ministar uprave Arsen Bauk najavljujući da će postavljanje prve ploče u gradu heroju Vukovaru biti praznik demokracije, te da će iste biti postavljene javno i svečano.

Građani neka procjene sami žele li da i u njihovo mjesto stigne „praznik demokracije“ u režiji Milanovića, Bauka i Sabe tijekom kojeg se grubo krše prava hrvatskih branitelja, građana Vukovara i invalida Domovinskog rata na slobodu kretanja po gradu kojeg su branili", stoji u priopćenju kojeg potpisuje glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić.

Preuzeto s: Portal Herceg Bosna

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac