Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Novinari Jutarnjeg lista ispričali se Thompsonu

thompson

Novinari Jutarnjeg lista Goran Penić i Klara Rožman ispričali su se Marku Perkoviću Thompsonu zbog klevata koje su potpisali u svojim člancima u Jutarnjem listu. To naravno ne iznenađuje, budući da im je to bio jedini način da ne budu kažnjeni.

Nisu se ni pokušali braniti, očito su dovoljno inteligentni da im je jasno da se ne može braniti neobranjivo. Što se navedenih novinara tiče, pogotovo ako se radi o mlađima, nadamo se da su izvukli pouku, i da će biti onakvi kakvi bi svi novinari trebali biti, a to je u prvom redu pošteni, tj. profesionalni.

Ne iznenađuje nas ni što je Marko Perković Thompson pristao na ispriku, odnosno što je oprostio novinarima njihov grijeh. Thompson je gospodin koji ne samo da kršćanske vrjednote promiče kroz svoje pjesme, nego ih, očito, i živi.

A, nažalost, ne iznenađuje nas ni ponašanje Jutarnjeg lista. Klevetali su, objavljujući neistine, Marka Perkovića Thompsona na svojim naslovnicama i u velikim, istaknutim člancima. Sada kad su novinari tog lista priznali da se radilo o klevetama, portal Jutarnjeg lista nije našao za shodno vijest o tome objaviti na na istaknutom mjestu kao svojedobno neistine i izmišljotine, a od isprike njihovih novinara prošlo je već 6 dana (Ne znamo da li je Jutarnji vijest o isprici zbog klevete možda objavio u svom tiskanom izdanju.). Za tako nešto potrebno je posjedovati minimum pristojnosti, poštenja, dobrog odgoja, da ne govorimo o profesionalnosti. Te vrline, očito, za one koji vode Jutarnji list ne postoje.

Novinari Jutarnjeg lista: Thompsone, ispričavamo se i žao nam je

Novinari Jutarnjeg lista Goran Penić i Klara Rožman, koje je Thompson tužio zbog kaznenoga djela klevete, na ročištu thompson1za glavnu raspravu pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu izrazili su žaljenje zbog neistinitih tekstova o Thompsonu objavljenih u svibnju 2012. u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.

Podsjetimo, u svibnju 2012. u Jutarnjem listu objavljen je tekst o Thompsonu u kojemu su novinari Penić i Rožman iznijeli niz neistinitih tvrdnji o tijeku poreznog postupka u kojemu je sudjelovao Thompson, pišući tako, između ostaloga, da je Thompson utajio porez, da je nezakonito primio sada već fantomski iznos od 500 tisuća eura, da nije surađivao s Poreznom upravom, da odugovlači postupak i druge neistine.

Thompson je prihvatio ispriku novinara kao iskrenu te je odustao od daljnjega kaznenog progona čime je ovaj postupak završen.

Preuzeto s: Hrvatskoga kulturnog vijeća

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac