Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto12012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Informacija o održavanju izbora za članove Europskog parlamenta iz RH

izbori eu

Informacija o održavanju izbora za članove Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske. Izbori za članove Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske raspisani su za 14. travnja 2013. godine.

Za glasovanje u hrvatskim diplomatsko- konzularnim predstavništvima određeno je da se izbori održavaju dva dana i to:

•    U subotu, 13. travnja 2013.,  od 07:00 do 19:00 h
•    U nedjelju, 14. travnja 2013., od 07:00 do 19:00 h

Za birače u Švicarskoj Konfederaciji biti će otvorena dva biračka mjesta i to:

•    U Bernu, u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske; Thunstrasse 45; 3005 Bern

•    U Zurichu, u prostorijama Generalnog konzulata Republike Hrvatske; Belleriverstrasse 5; 8034 Zurich
 

Kako bi svoje biračko pravo ostvarili u inozemstvu, odnosno kako bi mogli glasovati u Švicarskoj Konfederaciji, birači moraju izvršiti aktivnu, odnosno prethodnu registraciju.

Stoga, u skladu s člankom 29. i 36. Zakona o registru birača  („Narodne novine“ 144/2012), u svezi s izborima za članove Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bernu i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Zurichu objavljuju:

OBJAVU O AKTIVNOJ REGISTRACIJI I  PRETHODNOJ REGISTRACIJI BIRAČA U ŠVICARSKOJ KONFEDERACIJI I KNEŽEVINI LIHTENŠTAJN

Pozivaju se birači bez prebivališta u Republici Hrvatskoj da izvrše aktivnu registraciju za glasovanje na izborima, i to u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Bernu ili Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Zurichu. Birači bez prebivališta u Republici Hrvatskoj koji će na dan izbora boraviti u Republici Hrvatskoj mogu se aktivno registrirati i u nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj.

Također, pozivaju se birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji borave u inozemstvu, da izvrše prethodnu registraciju za glasovanje u inozemstvu.

Aktivna i prethodna registracija mogu se obaviti podnošenjem ispunjenog zahtjeva:

  1.  U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Bernu; Thunstrasse 45; 3005; tel: + 41: 31 352 5080; Fax: + 41 31 352 80 59; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za hrvatske državljane iz kantona Basel-Land, Basel-Stadt, Bern, Fribourg, Jura, Neuchatel, Solothurn, Ticino, Valais, Vaud, Ženeva, kao i Kneževine Lihtenštajn
  2.  U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Zurichu; Belleriverstrasse 5; 8034 Zurich; tel:+ 41 44 386 67 50; Fax: + 41 44 422 83 54; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za hrvatske državljane iz kantona: Zürich, Luzern, Uri, Schwyz, Oberwalden, Niederwalden, Graubünden, Zug, Schaffhausen, Appenzell Ausserrhoden, Appenzell Innerrhoden, St. Gallen, Glarus, Aargau, Thurgau

Zahtjevi se u Veleposlanstvu RH u Bernu i Generalnom konzulatu RH u Zurichu podnose u radno vrijeme za prijem stranaka ili putem pošte ili elektronske pošte ili telefaxa.

Potrebno je ispuniti pripadajući obrazac i priložiti presliku važećeg identifikacijskog dokumenta. Za hrvatske državljane s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, molimo da se priloži preslika hrvatske osobne iskaznice.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za aktivnu i prethodnu registraciju je srijeda, 3. travnja 2013. godine

Istodobno vas obavještavamo da pregled popisa birača možete izvršiti i putem web stranice Središnjeg državnog ureda za upravu www.uprava.hr, a Središnje evidencije popisa birača i birača upisanih u popis birača Grada Zagreba putem www.zagreb.hr.                        
 
Za sva dodatna pojašnjenja, pozivamo vas da se obratite gore navedenim diplomatsko- konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske.

Ovdje mošete preuzeti zahtijev za aktivnu registraciju

Ovdje mošete preuzeti zahtijev za predhodnu registraciju

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac