Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned07052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Thompson održao koncert u Vukovaru

thopson u vukovaru

VUKOVAR-Veličanstveni koncert u Vukovaru pred oko 30 000 Thompsonovih obožavatelja. U subotu 24. 09. 2011. obilježena je 20. godišnjica osnutka 204. vukovarske brigade i bitke za Vukovar. Osim toga, svečanost se održala povodom otvorenja Spomen doma Hrvatskih branitelja Trpinjske ceste.

Program je započeo polaganjem vijenca na Memorijalnim groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, nakon čega se održala Sveta misa zadušnica za sve poginule, ubijene i nestale branitelje Vukovara te svečano otvorenje.


Nekoliko sati kasnije, na Trpinjskoj cesti je započeo dugo iščekivani koncertni blok gdje su nastupali jedni od najpoznatijih domaćih izvođača: Shorty, Tamburaški sastav Bosutski bećari, Klapa Cambi, Opća opasnost i Thompson. Događaj je posjetilo nekoliko tisuća ljudi, od najmlađih do najstarijih koji su s velikim oduševljenjem dočekali spomenute izvođače.

Unatoč brojnim pritužbama koncert je prošao vrlo mirno i nisu zabilježeni incidenti.

Veliki broj obožavatelja stigao je u herojski Vukovar gdje je taj dan bilo posebno svečano. Možda to nekima nije odgovaralo ali je Thompson razuvjerio sve nevjerne tome i održao spektakl za pamćenje, spektakl kakav branitelji i zaslužuju.

Ponovimo još jednom, nije bilo zabranjenog znakovlja, a zabilježena su tri manja, izolirana, incidenta. Dakle, bezrazložno se pumpala atmosafera straha, bezrazložno i namjerno.

Legendarni hrvatski glazbenik je sa pozornice pozdravio generale Gotovinu i Markača, a posebno Veljka Marića koji je u petak u Beogradu, radi ratnog zločina, osuđen na 12 godina zatvora. Što je presuda koja je osupnula sve hrvatske branitelje te veliku većinu građana Hrvatske.

Thompson je rekao kako mu je izuzetno drago doći u Vukovar te je pozdravio sve obožavatelje koji su iz čitave Slavonije, ali iz čitave Hrvatske pohrlili u herojski grad na Dunavu.

Na koncertu je vladala fenomenalna atmosfera, bilo je i puno djece u kolicima, hrvatskih branitelja također, nebrojeno more hrvatskih zastava.

U jednom trenutku je Thompson pozvao branitelje sa Trpinjske ceste, zahvalio im za sve učinjeno tijekom Domovinskoga rata, a onda s njima otpjevao Čavoglave.

Tada je atmosfera na koncertu bila na vrhuncu.

U publici su se mogle vidjeti fotografije prvog hrvatskog predsjednika, utamničenih nedužnih generala, hrvatskog branitelja Veljka Marića, koga je Marko Perković Thompson posebno pozdravio. Thompson je i sam bio hrvatski branitelj.

Tinolovka-news.com