Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri11252020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Uskoro su lokalni izbori u BiH birajte i dajte svoj glas

Lokalni izbori u BiH će se održati 15. studenog 2020. godine a da bismo pridonijeli dobru našem mjestu, našoj općini i Domovini budimo korisni građani i odgovorni članovi našeg društva stoga svi vi koji ste izvan Domovine i uredno ste se registrirali na vrijeme ispunite i vratite glasačke listiće, a vi u Domovini izađite na izbore i na njima savjesno i odgovorno birajte i dajte svoj glas.

Opširnije:Uskoro su lokalni izbori u BiH birajte i dajte svoj glas

Važna obavijest u svezi Lokalnih izbora 2020.

Kao što vam je već poznato ovogodišnji Lokalni izbori u BiH će se održati  u nedjelju, 15. studenog 2020. godine, a da biste ostvariti svoje biračko pravo i glasovati i na predstojećim Lokalnim izborima obvezni ste podnijeti prijavu Središnjem  izbornom  povjerenstvu Bosne i Hercegovine najkasnije do 01.09.2020. godine u 24:00 sata.

Opširnije:Važna obavijest u svezi Lokalnih izbora 2020.

U susret blagdanu Svih svetih

Bliži nam se blagdan Svih svetih kojega ćemo ove 2020. godine proslaviti u nedjelju 1. studenog. To je susret živih i pokojnih na grobljima, to je dan kad nas svi putovi na grobove naših najmilijih vode, a hoće li i ove godine radi COVIDA-19 biti tako za sada je još uvijek upitno.

Opširnije:U susret blagdanu Svih svetih

Godišnji odmor i stanka na portalu

Vrijeme je godišnjih odmora! Neki su već krenuli, a neki će krenuti. Da li to bilo: u domovini, kod kuće, negdje u prirodi, plavom Jadranu ili planini. Odmor je svugdje odmor. Stoga, uredništvo GIP-a želi svima lijep i ugodan odmor s krilaticom „Na odmoru ste, ne žurite“!

Opširnije:Godišnji odmor i stanka na portalu

Dan kruha i zahvale za plodove zemlje 2020.

I ove godine je Garevac kao i cijela Posavina obilato nagrađena jesenjim plodovima zemlje koje su vrijedni posavljani zasadili, okopavali, zalijevali, i s puno ljubavi oko toga brinuli. Vrijeme je također naklonjeno završnim poljoprivrednim radovima na plodnoj Posavskoj ravnici. Iako je u Garevcu  malo povratnika, ipak se zadržala tradicija obrade zemlje, a naročito obrada vrtova, briga o voćnjacima, ali i sve manjim stočnim fondom ( i to samo za vlastite potrebe).

Opširnije:Dan kruha i zahvale za plodove zemlje 2020.

Autocesta će se graditi ali Garevac se neće rušiti

Svi se sjećamo vijesti o gradnji autocesta Vukosavlje – Brčko – Bijeljina koja je za nas Garevljane došla kao grom iz vedra neba. Naime riječ je o autocesti  koja je trebala proći kroz Garevac i podijeliti  selo na četiri djela.  U utorak 8. listopada 2019. godine u prostorijama općine Modriča sastali su se predstavnici Mjesnih zajednica Garevca, Kladara Donjih i Čardaka kako bi pokazali svoju ne suglasnost oko izgradnje autoceste Vukosavlje - Brčko  koja bi išla preko ovih Hrvatskih mjesta.

Opširnije:Autocesta će se graditi ali Garevac se neće rušiti

15 Hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Mariju Bistricu

Petnaesto hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Hrvatsko Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu, održano je se u subotu, 10. listopada 2020. Kao i prethodnih godina, tako su i ove godine vjernici Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije hodočastili u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Opširnije:15 Hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Mariju Bistricu

Primopredaja ključeva obnovljenih 6 kuća u Garevcu

Koncem studenog prošle godine smo pisali kako se Garevac umjesto rušenja prolaskom autoceste Vukosavlje-Brčko obnavlja i obnovi 6 obiteljskih kuća od strane regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Opširnije:Primopredaja ključeva obnovljenih 6 kuća u Garevcu

Presretač u Garevcu snimio 186 km/h

Ne znajući da je za njima presretač MUP-a RS-a, vozači na cestama koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj često pritisnu papučicu gasa do kraja, pa je tako u Garevcu, na regionalnoj cesti od Modriče do Šamca, snimljeno nevjerojatnih 186 kilometara na sat kako saznajemo od Nezavisnih novina.

Opširnije:Presretač u Garevcu snimio 186 km/h

Proslavljena mašala 2020. u Garevcu

Svake godine pred blagdan sv. Ivana Krstitelja Garevljani se okupljaju na „Stanušića ledini“ da bi zapalili veliku vatru uoči Ivan dana ili kako se ovdje u narodu kaže: mašala lile uči Svetog Ive.

Opširnije:Proslavljena mašala 2020. u Garevcu

Potkategorije

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka