Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon09282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Presretač u Garevcu snimio 186 km/h

Ne znajući da je za njima presretač MUP-a RS-a, vozači na cestama koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj često pritisnu papučicu gasa do kraja, pa je tako u Garevcu, na regionalnoj cesti od Modriče do Šamca, snimljeno nevjerojatnih 186 kilometara na sat kako saznajemo od Nezavisnih novina.

Opširnije:Presretač u Garevcu snimio 186 km/h

Proslavljena mašala 2020. u Garevcu

Svake godine pred blagdan sv. Ivana Krstitelja Garevljani se okupljaju na „Stanušića ledini“ da bi zapalili veliku vatru uoči Ivan dana ili kako se ovdje u narodu kaže: mašala lile uči Svetog Ive.

Opširnije:Proslavljena mašala 2020. u Garevcu

Važna obavijest u svezi Lokalnih izbora 2020.

Kao što vam je već poznato ovogodišnji Lokalni izbori u BiH će se održati  u nedjelju, 15. studenog 2020. godine, a da biste ostvariti svoje biračko pravo i glasovati i na predstojećim Lokalnim izborima obvezni ste podnijeti prijavu Središnjem  izbornom  povjerenstvu Bosne i Hercegovine najkasnije do 01.09.2020. godine u 24:00 sata.

Opširnije:Važna obavijest u svezi Lokalnih izbora 2020.

Preminula je Ruža Spajić rođ. Božić

ruza spajicS vjerom u uskrsnuće i život vječni javljamo rodbini,  prijateljima i znancima da je danas 21. lipnja 2020. godine u 82. godini života blago u Gospodinu završila svoj ovozemaljski život Ruža Spajić rođ. Božić supruga pokojnog Marka.

Sahrana pokojne Ruže bit će u srijedu 24. lipnja.2020 u 14.15sati na groblju u Velikoj Gorici.

Opširnije:Preminula je Ruža Spajić rođ. Božić

Godišnji odmor i stanka na portalu

Vrijeme je godišnjih odmora! Neki su već krenuli, a neki će krenuti. Da li to bilo: u domovini, kod kuće, negdje u prirodi, plavom Jadranu ili planini. Odmor je svugdje odmor. Stoga, uredništvo GIP-a želi svima lijep i ugodan odmor s krilaticom „Na odmoru ste, ne žurite“!

Opširnije:Godišnji odmor i stanka na portalu

Ivica Mišić kandidat broj 5 na XI listi HDZ-a

Dragi prijatelji! Hrvat sam, rodom iz Bosne i Hercegovine, točnije iz Bosanske Posavine, nezavisni sam saborski zastupnik i peti kandidat na listi HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu -(dijaspora). U proteklih pet godina borio sam se za hrvatskoga čovjeka i njegove vrijednosti, posebno sam se zalagao za naše Hrvate u Bosanskoj Posavini i Republici Srpskoj, a kao član Odbora za Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske zalagao sam se i zalažem za dostojanstven odnos države prema svim našim ljudima, koji žive i u BiH, iseljeništvu i kao nacionalne manjine.

Opširnije:Ivica Mišić kandidat broj 5 na XI listi HDZ-a

Autocesta će se graditi ali Garevac se neće rušiti

Svi se sjećamo vijesti o gradnji autocesta Vukosavlje – Brčko – Bijeljina koja je za nas Garevljane došla kao grom iz vedra neba. Naime riječ je o autocesti  koja je trebala proći kroz Garevac i podijeliti  selo na četiri djela.  U utorak 8. listopada 2019. godine u prostorijama općine Modriča sastali su se predstavnici Mjesnih zajednica Garevca, Kladara Donjih i Čardaka kako bi pokazali svoju ne suglasnost oko izgradnje autoceste Vukosavlje - Brčko  koja bi išla preko ovih Hrvatskih mjesta.

Opširnije:Autocesta će se graditi ali Garevac se neće rušiti

Došlo neko čudno vrijeme, vrijeme razdvajanja!

 

Arhivski članak

Za blagdan Uskrsa 2012. godine sam u  Garevcu snimao video reportažu "20 godina poslije". Bio mi je cilj objelodaniti današnji život u Garevcu i onaj "krvavi Uskrs 1992." godine. Snimajući te video priloge i razgovarajući s pojedinim osobama odustao sam od produkcije tog projekta jer me zaboljela istina. Naime dalo se naslutiti da u Garevcu ima više struja koje se međusobno ne slažu i da je situacija dosta drugačija i u tom pogledu teža već prija 20 godina. I tada nismo bili zajedno, ali danas Bože sačuvaj.

Opširnije:Došlo neko čudno vrijeme, vrijeme razdvajanja!

Primopredaja ključeva obnovljenih 6 kuća u Garevcu

Koncem studenog prošle godine smo pisali kako se Garevac umjesto rušenja prolaskom autoceste Vukosavlje-Brčko obnavlja i obnovi 6 obiteljskih kuća od strane regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Opširnije:Primopredaja ključeva obnovljenih 6 kuća u Garevcu

Žalosne fotografije zajedničke grobnice u Garevcu obilaze svijet

Doista su žalosne fotografije koje je danas 18.5.2020. objavio vlč. Anto Perić s mjesta stradanja žrtava Burića štale. Ne mogu da vjerujem da grobište danas pred nadolazeće „Dane sjećanja“ ovako izgleda. Gdje su potomci žrtava koje su tamo masakrirane kad znamo da ih ima živućih u Garevcu, ali izgleda  da i njih više ne interesuje ovo sveto mjesto.

Opširnije:Žalosne fotografije zajedničke grobnice u Garevcu obilaze svijet

Potkategorije

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka