Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub06062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Medvjedić Lino obradovao mališane na pedijatriji u Zenici

Zenica, 06.12.2016. – Predstavnici kompanije Podravka BiH i medvjedić Lino danas su posjetili Službu za dječije bolesti KB Zenica u okviru najavljenog pretprazničkog obilaska bolnica širom Bosne i Hercegovine i poklonima obradovali mališane koji borave na pedijatrijskim odjelima.

lino 900

„Već su tradicionalne naše posjete dječijim odjelima i druženja medvjedića Lina sa najmlađim pacijentima u ovo doba godine. Mi u Podravci u BiH, iznimno smo sretni što možemo donijeti osmijehe i radost na lica malih heroja koje zdravstvene nedaće onemogućavaju da u blagdansko vrijeme budu u svojim domovima, uz najbliže. Stoga se naš medvjedić Lino svojski trudi da im, uz prigodne poklone i iskrene zagrljaje, uljepša bolničku svakodnevnicu. Želja nam je da svi mališani brzo ozdrave kako bi mogli uživati u trenucima sreće sa svojim obiteljima i prijateljima, a mi ćemo nastaviti svoje posjete dječijim odjelima i u drugim gradovima, te se potruditi da mališani uživaju u ovakvim druženjima“, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Svojim svakodnevnim radom, pored brige o njihovom zdravlju, pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Ovakve posjete im pomažu da obogate zabavni sadržaj za djecu.    

Nakon posjete pedijatrijama u UKC Sarajevo, Opštoj bolnici Istočno Sarajevo, te današnjoj u Zenici, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem  u narednom razdoblju posjetiti pedijatrijske odjele bolnica: RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banja Luka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim. Nakon posjete SOS Dječijem selu u Sarajevu godine, Lino će također obići i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u Majčinom selu u Međugorju i Domu „Rada Vranješević“ u Banja Luci.

Kontakt za više infomacija: Dobrila Močević, Prime Communications, 063 289 106, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Prime Communications je ovlaštena PR agencija kompanije Podravka za tržište BiH.

Majda Balić
Asistent za odnose s javnošću