Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Promijenjen iskaz: Nisam ubio Antoniju Bilić

paravinjaSARAJEVO - Dragan Paravinja promijenio je iskaz i sada tvrdi da nije ubio Antoniju Bilić, čije je ubojstvo ranije priznao policijskih istražiteljima. Rekao je kako su ga istražitelji u Banja Luci tukli, pa je zato priznao ubojstvo.

Paravinja je u srijedu pred Okružnim sudom na Sokocu negirao i krivnju za pokušaj silovanja koji se dogodio još 2002. godine na području Istočnog Sarajeva.

Na ročištu u Okružnom sudu na Sokocu, koje je zakazanog zbog spomenutog slučaja silovanja iz 2002. govorio i o nestanku 17-ogodišnje Antonije Bilić, premda to nije bio predmet ročišta.

Rekao je kako nije ubio Antoniju te da je priznanje koje je dao nakon uhićenja bilo iznuđeno batinama.

Pred ovim sudom Paravinja bi se trebao pojaviti 12. srpnja kada bi ponovno trebalo biti održano ročište vezano za slučaj silovanja iz Istočnog Sarajeva, a tada bi se na sudu trebala pojaviti i oštećena S.G. kao svjedokinja.

S druge strane, Sud Bosne i Hercegovine zakazao je za 11. srpnja ročište pred Odjelom III na kojem će se odlučivati o molbi Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske za izručenje Dragana Paravinje i Tužiteljstva BiH za određivanje ekstradicijskog pritvora.

Glasnogovornica Suda BiH, Manuela Hodžić, rekla je kako prema redovnoj proceduri, nakon ročišta sudac donosi mišljenje i prosljeđuje ga Izvanraspravnom vijeću Suda BiH.

Nakon toga, Izanraspravno vijeće donosi rješenje kojim utvrđuje jesu li ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje. Onda se to rješenje dostavlja Ministarstvu pravde BiH i konačnu odluku donosi ministar pravde BiH.

- U načelu, odluke u ovakvim slučajevima donose se u zakonskim rokovima, ali s obzirom na to da se protiv Paravinje vodi postupak i u Osnovnom sudu Sokolac treba pričekati i vidjeti što će sudac odlučiti, kazala je Hodžić.

Preuzeto s bitno.ba