Srpski radikali protiv Milića i Al Jazeere

Goran Milić

Srpska radikalna stranka upozorila je Republičku radiodifuznu agenciju (RRA) da ne smije dopustiti da Televizija "Al Jazeera" emitira program u Srbiji kada kupi televiziju Avala pod uvjetima pod kojima namjerava da to čini.

Član Predsjedničkog kolegija Vjerica Radeta ocijenila je nedopustivim da ta televizija bude u rukama Gorana Milića, koji je direktor "Al Jazeerae" za Balkan.Radeta je ocijenila da "Milić neprestano vodi antisrpsku kampanju", istakavši da je još skandaloznije da je uvjet za prijem novinara i voditelja na tu televiziju da prihvaćaju da je Kosovo država.

List "Pres" objavio je da je jedna od najvećih svjetskih televizija "Al Jazeera" ponudila vlasniku TV "Pink" Željku Mitroviću da im za 25 milijuna eura proda Televiziju "Avala" i na taj bi preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao program regionalne mreže "Al Jazeera" za Balkan, koja uskoro treba da krene sa emitiranjem.
Novinari iz Srbije, na audiciji za rad u ovoj televiziji u Sarajevu, moraju da odgovore na pitanje "Je li Kosovo država?".Direktor "Al Jazeera" za Balkan Goran Milić rekao je da nije upoznat sa planovima kuće da kupi dio beogradske Televizije "Avala", ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosova. (SRNA)

Preuzeto sa: Dnevnik.ba