Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet04022020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Povećan broj slučajeva nasilja nad djecom

osce

OSCE organizator okruglog stola u Tuzli „Djeca žrtve spolnog nasilja“

TUZLA – Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Tužiteljstvom Tuzlanskog kantona organizirat će okrugli sto na temu Položaj i postupanje prema djeci žrtvama seksualnog nasilja u krivičnom postupku, u četvrtak, 24. marta 2011. godine u Tuzli.

Tokom praćenja suđenja i razgovora sa pedstavnicima različitih institucija.Tužitelji iz Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Posavskog kantona, te sa područja koje pokrivaju okružni sudovi iz Bijeljine i Doboja, istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i nevladina organizacija Vive Žene iz Tuzle će ovom prilikom razmijeniti svoja iskustva u radu s djecom žrtvama nasilja i razgovarati o budućim aktivnostima na prevenciji istog.

Osnovni cilj je uspostavljanje efikasnijeg mehanizma zaštite djeteta u krivičnom postupku, kao i kvalitetnijeg dijaloga svih u cilju prevencije nasilja nad djecom,javljaju iz Ureda OSCE Tuzla. Misija OSCE-a u BiH je ustanovila da se broj slučajeva nasilja nad djecom povećao u posljednje vrijeme, a da je osnovni problem nedostatak multidisciplinarnog pristupa rješavanju ovog problema.