Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet04022020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Obmana kupaca s manjim pakiranjima, a cijene iste

trgovina

Ako se ne mogu povećavati cijene nekim proizvodima, mogu se manja pakiranja prodavati po staroj cijeni. Već ranije viđeno, kod vekni kruha, a sada je uzelo i šire razmjere. To je još jedna ideja proizvođača i trgovaca koja će opet udariti po džepovima potrošača.Isti novac - manje grama

Naime, potrošačima se sve češće u trgovinama nude proizvodi s težinom manjom od uobičajene, dok cijena tih artikala nije smanjena. Na to u posljednje vrijeme upozoravaju i iz udruga za zaštitu interesa potrošača. Tako, primjerice, u trgovinama se prodavala čokolada u pakiranju od 100 grama, sada je taj konditorski proizvod kod nekih proizvođača težak svega 80 grama. Svakako, cijena je ostala ista.

Slično je i s mliječnim proizvodima, pa se kiselo vrhnje pakira u ambalažu od 180 mililitara, ranije je uglavnom bilo 200, dok tjestenina sve češće umjesto 500 teži 400 ili čak 350 grama.

-Posljednjih mjeseci, pored službenih poskupljenja, imamo i nelegalno povećanje cijena, i to na taj način što dosta proizvođača u vidu navodnih inovacija smanjuje gramažu proizvoda, izjavila je Gordana Bulić, predsjednica Upravnog odbora Saveza udruga potrošača BiH.

 

 

Preuzeto od Večernjeg lista, piše Pero Zelenika