Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned09222019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Puljić Komšiću:- Voditi računa o svim narodima

puljic-komsic

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić susreo se u četvrtak u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog s članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem. Kako prenosi KTA, predsjednik je Komšić informirao kardinala Puljića o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te ga pobliže upoznao sa stavovima donesenim u Platformi grupe stranaka predvođenih SDP-om BiH kao i s poteškoćama u procesu uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini.

 


Kardinal Puljić je zahvalio predsjedniku Komšiću na informacijama te izjavio da biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pozorno prate cjelokupnu situaciju u nadi da će se što prije oformiti vlast koja će, poštujući volju birača i vodeći računa o svim narodima i građanima, istinski raditi na izgradnji zemlje tri jednakopravna konstitutivna naroda i uz poštivanje ljudskih prava svakog građanina na svakom dijelu BiH.

Kardinal Puljić je upoznao je predsjednika Komšića o noćašnjoj provali u katedralni župni ured i u Katedralu Presvetog Srca Isusova u Sarajevu. Sugovornici su izrazili očekivanje da policijski djelatnici što učinkovitije obave svoj dio posla te se složili da je, za formiranje zdrave i moralne mladeži tako potrebne svakom društvu, od osobitog značenja odgojni proces koji se odvija u obiteljima i školama.

Preuzeto s dnevnik.ba