Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub10242020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Obilježen Dan sjećanja 2013. na žrtve Burića štale u Garevcu

burica stala dani sjecanjaU nedjelju, 26. svibnja 2013.,  u Danima sjećanja na žrtve Burića štale iz godine 1945., slavljena je sveta misa u 11 sati kod Spomen kapelice Burića štale. Svečano misno slavlje predslavio je mr. Božo Odobašić, višegodišnji profesor biblijskih znanosti na Vrhbosanskom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

Opširnije:Obilježen Dan sjećanja 2013. na žrtve Burića štale u Garevcu

Priopćenje Udruge Interactiv

interaktivUčenici Srednjoškolskog centra "Fra Martin Nedić" u Orašju, u suradnji s Udrugom "Interactiv" i Helsinškim odborom za ljudska prava u Republici Srpskoj, organizirat će 22. svibnja 2013. godine, s početkom u 10:50 sati u prostorijama škole, kratku predstavu i izložbu radova o međuetničkoj toleranciji i interkulturnoj suradnji.

Opširnije:Priopćenje Udruge Interactiv

Najavljujemo „DANE SJEĆANJA“ 2013.

bozo odobasicNajavljujemo „DANE SJEĆANJA“ na žrtve drugog svjetskog rata i poraća kao i žrtve Burića štale u Garevcu koji će se proslaviti u nedjelju 26. svibnja 2013. u 11.00 sati kod Spomen kapelice Burića štale. Svetu misu i propovijed predvodit će mr. Božo Odobašić, višegodišnji profesor biblijskih znanosti na Vrhbosanskom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

Opširnije:Najavljujemo „DANE SJEĆANJA“ 2013.

Potkategorije

Ovo jemjesto gdje ćete naći najnovije vijesti iz Garevca.

Hac Morbi ac leo at felis at convallis ante magnis nibh. Tincidunt cursus quam dis ut aliquet ac Vivamus netus suscipit id. Velit tortor ornare tellus quis nec.

Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Ipsum lorem Vestibulum Nam lacinia Curabitur euismod eu urna neque nibh. Donec elit Integer malesuada eros dolor Suspendisse id ornare tincidunt Morbi. Nisl libero ac fermentum vel sed laoreet justo tempus magna.

Kako do bosanske osobne iskaznice?
 1. Pravo na bosansku osobnu iskaznicu (CIPS BiH) imaju svi koji su bili na popisu stanovništva BiH.
 2. Pravo na ovu iskaznicu imaju i djeca BiH državljana rođena nakon 1991. godine.
 3. Za CIPS BiH osobnu iskaznicu ne morate se odreći državljanstva niti se odjaviti s prebivališta iz države sadašnjeg prebivališta ili boravka.
 4. Zbog toga  nećete izgubiti bilo kakva stečena prava u toj državi niti vam se mogu uskratiti bilo kakva dalja prava u toj državi.
 5. Zbog državljanstva i neke druge države i prebivališta u drugoj državi ne može vam se uskratiti vaše zakonsko pravo na CIPS BiH osobnu iskaznicu.

Pročitajte cijeli članak klikom ovdje

kopanjeBosanska Posavina je pokrajina u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine, koja obuhvaća područje oko 2.649 četvornih kilometara površine. Na ovom prostoru, prema popisu stanovništva iz 1991. godine, živjelo je 375.903 stanovnika, ili 141,9 osoba na jednom kvadratnom kilometru. Prirodno izdvojeni prostor Bosanske Posavine omeđen je sjeverno tektonskim rovom rijeke Save, na zapadu rijekom Ukrinom i planinom Motajicom, južno planinama Trebavac i Majevica, a na istoku rječicom Lukavac.  Sa središnjim dijelovima Bosne i Hercegovine povezan je prije svega prirodnim prolazom dolinom rijeke Bosne kroz dobojsku i vrandučkuklisuru, dok su zapadni dijelovi dostupni kroz također prirodni prolaz  uz rijeku Ukrinu. Pročitaj više