Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sub06062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Predsjednici MZ Garevac, Kladari i Čardak zasjedali u općini Moriči

U utorak 8. listopada 2019. godine u prostorijama općine Modriča sastali su se predstavnici Mjesnih zajednica Garevca, Kladara Donjih i Čardaka kako bi pokazali svoju ne suglasnost oko izgradnje autoceste Vukosavlje - Brčko  koja bi išla preko ovih Hrvatskih mjesta.

Ispred Mjesnih zajednica nazočili su:  predsjednik MZ Garevac Vlado Tokić uz pratnju Vatroslava Šerić, MZ Kladari Donji Jozo Bičvić uz pratnju Iveka Bičvić i predsjednik MZ Čardak Stjepan Perković.
U općini Modriči su ih primili: zamjenik načelnika Nikola Savić, načelnika odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Jovan Mišić i dvije stručne osobe inženjeri arhitekture kao i naš mještanin predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Petar Gagulić.

opina modrica

Nakon izlaganja svoga mišljenja i protivljenju zamišljene trase autoceste od Vukosavlja do Brčkoga predstavnici MZ su tražili da se uzme u razmatranje njihov prijedlog preseljenja ove trase na drugu lokaciju kojom cesta ne bi prolazila kroz naseljena mjesta i rušila obnovljene obiteljske kuće i društvene objekti te Garevac sjekla na četiri djela. Jednoglasno je usvojeno da trasa koja je predložena nikako nije prihvatljiva te da se nađe drugo rješenje kako bi se zaobišle kuće i društveni objekti.

Svi nazočni općinski službenici su razmotrili njihov stav i ogorčenost na ponuđenu trasu autoceste te im da li punu podršku kazujući kako će zajednički napisati i poslati žalbu na donesenu odluku Ministarstva prometa i veza RS i poduzeti sve mjere da  se predviđena trasa autoceste prebaci na drugu lokaciju. Dok je načelnik Općine Mladen Krekić rekao da zbog drugih obveza nije u mogućnosti sudjelovati na ovoj raspravi ali da će podržati sve ono što se oni dogovore i to dati U Skupštinu.

- Sutrašnji dan 10.10.2019.god. je dogovoren za javno izlaganje Nacrta plana parcelacije za autocestu i plinovoda dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača na teritoriji Općine Modriča i Nacrta izvještaja o strateškoj procjeni utjecaja na životnu sredinu autoceste i plinovoda dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača na teritoriji Općine Modriča, održati u 13 sati u zgradi Srpskog kulturnog centra u Modriči gdje se očekuje posjet većeg broja mještana gore navedenih sela.

Za GIP piše Mišo Perak