Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Uto08042020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Održan sastanak na temu autoceste kroz naša sela

Večeras je u Garevačkom domu održan sastanak o odluci koja je  po kratkom postupku upućena u Narodnu Skupštinu RS o izradi plana parcelizacije zemljišta za izgradnji autoceste i plinovoda na dionici Vukosavlje–Brčko i Brčko–Rača koja prolazi kroz tri naša sela.

Na sastanku su nazočili svi pokretni Garevljani a predvodili su ga predsjednik MZ Garevac Vlado Tokić, uz župnika vlč. Antu Stjepanović, Petra Gagulić, Josipa Jerković i Davora Čordaš.

1

Uz nazočne Garevljane zapažena je i gospođa Ana Andrić ministrica kulture i športa Županije Posavske te predsjednik Udruge Veterana Domovinskog rada Mato Marić i član Udruge Posavskih Hrvata Garevac 45 Ivo Marić.

Na sastanku se raspravljalo i tražilo najbolje rješenje koje se može predložiti sutra ujutro u općini Modriči kada će se u 9 sati naći predstavnici Mjesnih zajednica, Garevca,Kladara i Čardaka.

Visoki funkcionari civilne vlasti iz reda hrvatskog naroda dali su Garevljanima punu podršku a to će isto tražiti i od općine Modriča kako bi se odluka o trenutnoj lokaciji trase autoceste kroz naša sela udaljila od naših kuća i gradila na nekoj drugoj mogućoj lokaciji.

Za GIP piše Mišo Perak
07.10.2019