Najavljujemo drugu garevačku feštu ili sjelo

Svima nam je jasno da je Sv. Ilija ili „Ilina“ još je od starih vremena u Garevcu bio od posebnog značenja. Bio je to „blagdan nad blagdanima“ i „svetac nad svecima“, a vjera se prenosila generacijama na znakovit način uz simboliku vatre i popratnih običaja stoga nas raduje i činjenica da čak i najmlađi Garevljani znaju kada se slavi blagdan Sv. Ilije ili "Ilina".

Tako ćemo ove godine u subotu 20.07.2019. godine proslaviti blagdan Sv. Ilije „Ilinu“. Dan kada svi putevi Garevljane u Garevac vode.

Poslije velikog broja domaćih sinova, te svećenika vrhbosanske nadbiskupije, svećenika franjevačkog reda, biskupa Vlade Košića i vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića ovaj put će nam svetu euharistiju koja će biti u 11.00 sati na groblju Sv.Ilije u Garevcu predvoditi i propovijedati okupljenim vjernicima župnik vlč. Anto Stjepanović.

Sutra dan u nedjelju 21.7. 2019 godine MZ Garevac ponovo organizira garevačko sjelo uz napomenu da će ove godine sjelo biti još veće, bolje i veselije uz glavnu atrakciju pečenja vola na ražnju.

Tako će svi gosti ma koliko ih bude bilo tu večer u Garevcu biti besplatno usluženi jelom i pićem, te dobrom zabavom i pjesmom.

Ovu večer će goste zabavljati orkestar „Kobre“ s Tanjom i Mekijem te izvornom grupom „Momačko doba“ sa širokim izborom pjesama.

kobre bez teksta podloga

Po prijedlogu pojedinaca MZ Garevac je prihvatila da ovu zabavnu večer novčano financiraju garevačke snahe i zetovi koji nisu rodom iz Garevca. Dapače da su i ostali dobročinitelji dobro došli jer će se ponovo s tim novcem nešto uraditi što će ostati našem selu.

Ovdje moramo naglasiti da se nekoliko naših snaha već dogovorilo da one same žele pokriti trošak pečenja vola na ražnju, i tako je već uz blagdne Uskrsa Kata Marić "Ćišina" donirala 500 KM u ovu svrhu, a ovih dana joj se pridružio i Vitomir Cvitkušić s 50 € Hvala im!

Dakle nadamo se da će snahe svoje obećanje ispuniti, a zetovi i ostali dobročinitelji bi trebali pokriti ostale troškove ovoga sjela, a višak novca će ponovo ići za obnovu drugoga djela ograde na garevačkom groblju.

S činjenicom da je prošlogodišnje sjelo prošlo u najboljem redu i da je MZ Garevac ostalo čistoga novca 10. 700 KM koji je iskorišten za obnovu prvog djela ograde na garevačkom groblju nadamo se da će i ove godine biti dovoljno onih koji će novčano poduprijeti i ovu akciju kako bi se sve na vrijeme moglo organizirati.

Očekujemo i ostale snahe, zetove i dobronamjernike da svojim dobrovoljnim darovima podrže ovu zabavnu večer koju po drugi puta u Garevcu organizira MZ uz ostale simpatizere i dobronamjernike.

Dobro nam došli!

PRESS GIP-amomacko doba

Pogledajte i poslušajte Mekija Ikanović