Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Uto10272020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Najavljujemo drugu garevačku feštu ili sjelo

Svima nam je jasno da je Sv. Ilija ili „Ilina“ još je od starih vremena u Garevcu bio od posebnog značenja. Bio je to „blagdan nad blagdanima“ i „svetac nad svecima“, a vjera se prenosila generacijama na znakovit način uz simboliku vatre i popratnih običaja stoga nas raduje i činjenica da čak i najmlađi Garevljani znaju kada se slavi blagdan Sv. Ilije ili "Ilina".

Tako ćemo ove godine u subotu 20.07.2019. godine proslaviti blagdan Sv. Ilije „Ilinu“. Dan kada svi putevi Garevljane u Garevac vode.

Poslije velikog broja domaćih sinova, te svećenika vrhbosanske nadbiskupije, svećenika franjevačkog reda, biskupa Vlade Košića i vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića ovaj put će nam svetu euharistiju koja će biti u 11.00 sati na groblju Sv.Ilije u Garevcu predvoditi i propovijedati okupljenim vjernicima župnik vlč. Anto Stjepanović.

Sutra dan u nedjelju 21.7. 2019 godine MZ Garevac ponovo organizira garevačko sjelo uz napomenu da će ove godine sjelo biti još veće, bolje i veselije uz glavnu atrakciju pečenja vola na ražnju.

Tako će svi gosti ma koliko ih bude bilo tu večer u Garevcu biti besplatno usluženi jelom i pićem, te dobrom zabavom i pjesmom.

Ovu večer će goste zabavljati orkestar „Kobre“ s Tanjom i Mekijem te izvornom grupom „Momačko doba“ sa širokim izborom pjesama.

kobre bez teksta podloga

Po prijedlogu pojedinaca MZ Garevac je prihvatila da ovu zabavnu večer novčano financiraju garevačke snahe i zetovi koji nisu rodom iz Garevca. Dapače da su i ostali dobročinitelji dobro došli jer će se ponovo s tim novcem nešto uraditi što će ostati našem selu.

Ovdje moramo naglasiti da se nekoliko naših snaha već dogovorilo da one same žele pokriti trošak pečenja vola na ražnju, i tako je već uz blagdne Uskrsa Kata Marić "Ćišina" donirala 500 KM u ovu svrhu, a ovih dana joj se pridružio i Vitomir Cvitkušić s 50 € Hvala im!

Dakle nadamo se da će snahe svoje obećanje ispuniti, a zetovi i ostali dobročinitelji bi trebali pokriti ostale troškove ovoga sjela, a višak novca će ponovo ići za obnovu drugoga djela ograde na garevačkom groblju.

S činjenicom da je prošlogodišnje sjelo prošlo u najboljem redu i da je MZ Garevac ostalo čistoga novca 10. 700 KM koji je iskorišten za obnovu prvog djela ograde na garevačkom groblju nadamo se da će i ove godine biti dovoljno onih koji će novčano poduprijeti i ovu akciju kako bi se sve na vrijeme moglo organizirati.

Očekujemo i ostale snahe, zetove i dobronamjernike da svojim dobrovoljnim darovima podrže ovu zabavnu večer koju po drugi puta u Garevcu organizira MZ uz ostale simpatizere i dobronamjernike.

Dobro nam došli!

PRESS GIP-amomacko doba

Pogledajte i poslušajte Mekija Ikanović