Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon08032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Stigla nam jedna donacija iz daleke Australije

Prvi puta u povijesti GIP-a i ovih 18 godina kako postojimo,  stigla nam je jedna preko oceanska uplata za Garevačko groblje od gospodina Pere Domazet iz Sydneya i daleke Australije u vrijednosti od 250 Australijskih dolara.
Ovom zgodom se želimo zahvaliti našem Peri što misli na svoje rodno mjesto i svoj Garevac i što ga nije zaboravio.

I ako nije bilo sasvim jednostavno dostaviti  bankovni ček, Pero je bio uporan te se njegov  trud isplatio. To je očiti dokaz kako čovjek sve može učiniti kada to hoće.

cek australia

Pismo s čekom je putovalo 28 dana ali je ipak došlo na svoje odredište, a uskoro će i novac biti proslijeđen MZ Garevac za drugi dio ograde koji će se početi raditi ovih dana.

Napomenut ću da je prvi dio ograde u dužini od 80 metara od glavne ceste postavljen i da se ide u obnovu i drugog djela to jest od Nike Tokić „Brkice“ koja se planira postaviti do 20.7.2019. godine ili bolje rečeno do Sv. Ilije - line kada će veliki broj Garevljana iz svih dijelova ovoga svijeta ponovo doći na sv. Misu na Garevačko groblje.

Poslije toga će vidjeti da li se može i dalje računati s našim donatorima i ići na obnovu i 3 i 4 djela ograde ili će to ostati samo pusta želja MZ Garevac, koja je uložila puno truda i muke da se ovo do sada pozitivno privelo kraju.

Za GIP piše Mišo Perakpismo australia