Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Ned09202020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Garevljani osvojili 1 mjesto na turniru Prstena u Osijeku

Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata Prsten – podružnica Osijek organizirao je u subotu 27. siječnja 2018. godine s početkom u 13 sati 12. turnir u igri Prstena u Hrvatskom domu u Tenji u ulici Sv. Ante bb. Svima je poznato kako je igra Prstena vrlo omiljena i  duboko u tradiciji Hrvata posavskog kraja.

Starije generacije pamte da se igrala u vrijeme studeni i hladnih zimskih dana, kada svi radovi na zemlji i u poljima miruju i čekaju toplije proljetne dane kada priroda u mjestima  Bosanske Posavine ponovo oživi i sa sobom donese nove poslove za vrijedne posavske žuljevite ruke.

turnir prsten

 Prsten je tako dio našeg naslijeđa i tradicije kojega su i mladi  naših krajeva s radošću naslijedili od svojih predaka.

 
Forum mladih UBH Prsten je na ovaj način uz veselje, pjesmu i druženje nastojao očuvati tu dugu tradiciju te to podijeliti s članovima i prijateljima Udruge.
Na turnir se prijavilo preko 15 ekipa i veoma veliki broj posjetitelja iz Osijeka i okolice, šire Slavonije i Baranje, te Bosne i Hercegovine.

Među takmičarima je bila i ekipa naših Garevljana koja je predvođena predsjednikom MZ Garevac , Vladom Tokić Dikačom.

Forum mladih UBH Prsten  je po ekipi koju čine 2-4 člana naplaćivao Kotizaciju iznos od  400kn, a nagrade su bile:

1. MJESTO - 4000kn
2. MJESTO - 1500kn
3. MJESTO - 500kn

Ekipa koja je došla iz Bosne i Hercegovine predvođena Garevljanima osvojila je 1. mjesto i primila pehar i novčanu vrijednost od 4000,00 kuna.

Drugo mjesto osvojila je ekipa iz Pećnika i Novog Sela - Balegovca koji žive u Slavoniji.
Treće mjesto pripalo je ekipi Novog Sela – Balegovac i Vojskove koji također žive u Slavoniji i Baranji

Za sve prijavljene ekipe Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata Prsten – podružnica Osijek je osigurao  besplatan ručak, a za sve posjetitelje i navijače "iće i piće" po simbolično niskim cijenama.

Hvala im!

Za GIP piše Mišo Perakpehar prsten