Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pet06052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Središnji događaj dana sjećanja i trodnevnice u Garevcu

Na blagdan Uzašašća ili Spasova u četvrtak 25. svibnja ovogodišnji središnji događaj dana sjećanja bit će u Posavskoj Mahali.  U 10 sati i trideset minuta kod Doma u Posavskoj Mahali biti će blagoslov temelja novoga spomen parka. Nakon toga okupljeni će u procesiji doći do Nujića groblja. Umjesto vijenaca kao što su se nosili do sada ove godine će se u procesiji nositi imena stradalnika.

BURICA stala s KRIZOM 640Pod središnji križ bit će položena dva vijenca: U ime izaslanstvo Hrvata iz BiH vijenac će položiti član predsjedništva BiH Dr. Dragan Čović, dok će drugi vijenac položiti državni tajnik Zvonko Milas, voditelj Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Poslije podne u župi Garevac počinje  trodnevnica s krunicom u 17 i 30 sati kod Burića štale koju će predvoditi garevački župnik Filip Brajinović. Poželjno j da se što više mještana odazove i dođe na molitvu kako bi se pripremili za svetu Misu koja će se održati:
28. svibnja 2017. nedjelja, u 11 sati, Sv. Misa je kod Spomen kapele Burića štale u Garevcu a predvodit će je vlč. Matija Šimić.