Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pet07102020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Velika donacija za još veće djelo Burića štale

Garevac- Ako ste se ovih dana prolazili ili se vozili automobilom kroz Garevac, vjerojatno vam pogled na trenutak zastao na spomen kapel „Burića štale“ gdje ste mogli primijetiti izvođenje nekih vanjskih i unutarnjih radova. Kako se u Posavini toj bogatoj ravnici najčešće mogu vidjeti natpisi „kuća na prodaju“ Garevljani su se odlučili na nešto drugo.

BURICA stala s KRIZOM 900Naime, zahvaljujući GIP-u na uloženom trudu i župniku Filipu na brizi i moralnoj potpori, došlo se do ideje da se imena mučki ubijenih žrtava „Burića štale„ jedan puta ispišu onako kako bi tu zauvijek mogla ostati. Do sada su imena bila ispisana na uokvirenom papiru što je za početak i te kako bilo dobro i vrijedno, ali su uvijek zračila nekako provizorno.

I onda se GIP u dogovoru sa župnikom Filipom odlučio potražiti rješenje kako bi se to na najjednostavniji način moglo ispisati, da bude funkcionalno, praktično ali ne i previše skupo. Cilj nam je bio da se ulaskom u štalu  ta imena na poseban način pokažu i istaknu.

Na sve smo, moguće strane svijeta slali upite i tražili praktične ideje dok se nije oglasio gospodin Zdenko Barbarić čija je ideja i prihvaćena. On je predložio da se imena žrtava ispišu na staklu ili pleksiglasu a LED diodama napravi rasvjeta koja bi ta imena posebno vizualno istaknula.viber image1

Pošto smo smatrali da je ideja dobra i prihvatljiva prešli smo u potragu za izvođačem radova. Moram kazati kako u Hrvatskoj pa i u našem djelu Bosanske Posavine ima dobrih grafičkih radnji i vrsnih majstora ali se nitko nije pouzdano prihvatio našega zahtijeva.

Obećavali su izradu i ispis imena, i dolazili da pogledaju objekt i uzimali mjere ali se više nisu javljali kako s područja Modriče tako i iz Orašja.

Nismo stali i dalje smo tražili. I našli smo! Ozbiljno poduzeće, vrhunskog majstora i vlasnika,  s dugogodišnjim iskustvom koji je predanošću radu i praćenjem inovacija i suvremenom tehnologijom uspio privući naše povjerenje i zadovoljstvo. Riječ je o privatnom zanatskom obrtu ili poduzeću „REKLAME Odžak“ iz Odžaka, kojem smo neizmjerno zahvalni na uspješno obavljenom poslu, iz poštovanom terminu, prihvatljivoj cijeni i zadovoljavajućoj kvaliteti.viber imag9

Poslije dogovora s izvođačem radova i cijeni posla koju su nam ponudili krenuli smo u potragu za donatorima. S obzirom da je tu bilo dosta posla i da se radi o 11 velikih ploča s popisom imena te vanjskom ispisu na pročelju „Burića štale“ mislili smo kako će nam trebati više dobrovoljaca.

Međutim, kada se radi o nečem što je i u Božjem planu onda to sve teče ubrzanim tokom i na Salvu Božju.

Tako nam se kod molitve opijela na blagdan Svih Svetih na grobnici ovih mučenika javio čovjek velikog srca, Miro Šerić (Perin) i kazao da te nevine žrtve zaslužuju neizmjerno poštovanje i da će on pokriti sve troškove oko ovog projekta i tako je i bilo. Cijena radova je bila 3.390 KM i Miro je na račun župe odmah uplatio 1800 € da bi se posao mogao odmah isplatiti.
Što reći na sve ovo.

Miri veliko hvala jer do sada osim vlč. Vlade Jagustin ni jedan pojedinac nije dao toliku jednokratnu pomoć svome Garevcu, a također hvala i župniku Filipu kao i posredniku ovog projekta GIP-u i izvođaču radova poduzeću „REKLAME Odžak“ iz Odžaka.viber image5

I na kraju riječ, dvije o zanatskom obrtu“ Reklame Odžak“ koje sigurno zaslužuje našu i vašu pozornost.
 
Obrt“ Reklame Odžak“ je privatno poduzeće osnovano u ljeto 2001. godine. Sjedište obrta se nalazi na magistralnoj cesti u ulici R. Porobića  86 na samom ulazu u grad Odžak iz pravca Modriče.  Poduzeće se bavi izradom svih vrsta reklama i reklamnog materijala.  U svojoj širokoj lepezi usluga i proizvoda izdvaja izradu: 3d slova, svjetlećih reklama na pleksiglasu, foreksu i stiroduru, oslikavanje vozila, izloga, firmopis, foto tapete, tisak majica, kapa, radnih odijela i sportske opreme,  graviranje, sitotisak, pečate, blokovsku robu – otpremnice, memorandume, račune, podsjetnike, rokovnike, bločiće...., zastave, banere, cerade,  svie vrste naljepnica, stikere, upaljače, olovke, razne darove, etikete za boce, pehari, medalje, zahvalnice, diplome, vizitkarte, suvenire itd....
Dugogodišnje iskustvo i predanost radu, praćenje inovacija i tehnologije jamče zadovoljstvo svih klijenata i firmi sa kojima surađuju..

Adresa poduzeća: Ul.R. Porobića 86, 76290 Odžak
Kontakt i telefoni – viber 0038763 378 937; 00387 31 763 509
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: reklame odžak

Ostale fotografije pogledjte klikom ovdje

Za GIP piše Mišo Perak

reklame