Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sri07152020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Najava svete mise za Ilinu u Garevcu

Proslava svete mise ili Euharistije na Ilinu u Garevcu  je poseban događaj za Garevljane, a u jedno i najuzvišenija tajna kršćanske vjere, središte i izvor duhovne jakosti za sve prisutne vjernike. Stoga će svetu misu 20.07.2016. godine na blagdan Sv. Ilije proroka koja će početi u 11.00 sati na garevačkom groblju Sv. Ilije predvoditi fra Gojko Zovko misionar HKM Bern iz Švicarske.

fra gojko1

Ovo je poseban dan kada će Garevac po treći puta ugostiti ovog svećenika koji će dva dana svoga godišnjeg odmora provesti u ovom malom pitomom mjestu na domak Modriče.

Naime fra Gojko Zovko u koordinaciji s GIP-om od 2007. godine redovito pomaže župu Garevac i do sada je dva puta dolazio u Garevac i osobno donosio i uručivao novčanu pomoć za objekt Burića štale, a ovaj puta dolazi sa željom da dadne svoj novčani dar i za uređenje zajedničke grobnice u Poljičkim šumama gdje Garevljani žele podići dostojan spomenik mučki ubijenim žrtvama komunističkog terora.

Također je za napomenuti da je ovaj misionar niz godina preko GIP-a uz blagdan Božića ili Uskrsa sudjelovao u humanitarnoj pomoći za dvije ili tri slabostojeće osobe, a bilo je i onih akcija kada se dijelilo i po deset humanitarnih paketa u protuvrijednosti od 100 KM koji su sadržavali osnovne životne namirnice, higijenske potrepštine, brašno, slatkiše i slično. Ove 2016. godine je i od Švicarske župe Sv. Marije iz Thuna jednu novčanu pomoć u vrijednosti od 2500 ŠFr preusmjerio župi Garevac za njene potrebe.

Stoga dragi Garevljani dođite ovaj dan u Garevac da zajedno s misionarom fra Gojkom i s našim starim i iznemoglim povratnicima proslavimo svetu misu i svojom dobrotom i obzirnošću budemo blagoslov za druge, za one koji trpe, koji su sami, koji u svojoj neutješnoj samoći traže bliska čovjeka, veliko milostivo srce i ispruženu ruku!

Budi Garevljanin kakvog su te naučili djed i baka, majka i otac a ne dijete ulice ovog modernog svijeta i ubrzanog života gdje najčešće ne vidimo ni same sebe ni one s kojima živimo i svakodnevno se susrećemo. Okrenite se barem jedan dan onima koje drugi ne vide, jer blizinu trebaju upravo oni koje je život zapostavio i nad kojima se nitko ne sagiba a to su naši stari, nemoćni i iscrpljeni povratnici koji čuvaju naš Garevac dok mu se mi ponovo ne vratimo.

Bliži nam se blagdan S. Ilije „ Ilina“ i sada nas do toga velikog događaja dijeli samo nekoliko dana, stoga se ispunjajmo radošću, i ljubavlju  da svi skupa mognemo doživjeti i osjetiti duhovno zajedništvo u našem zavičaju.

Za GIP piše Mišo Perak

fra gojko