Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pet06052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Prva Sveta Pričest Dominika Kovač

Danas 15. Svibnja 2016. na blagdan Duhova u župnoj crkvi glavosijeka Sv. Ivana Krstitelja u Odžaku je proslavljena Prvu Sveta pričest. Ovo je posebno slavlje u kojem djeca u dobi od 10-tak godina (kod nas u 3. razredu osnovne škole) po prvi puta pristupaju euharistijskom stolu, te u pričesti blaguju tijelo Kristovo, koji je rekao: “Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu” (Iv 6,56).

Od prvopričesnika se traži da redovito pohađaju vjeronauk i da steknu određena znanja. Nakon završene priprave, po prvi puta, pristupaju sakramentu pomirenja (ispovijedi), a nakon toga, svečano, u nedjeljnom euharistijskom slavlju, primaju svoju prvu sv. pričest.

Tako je danas 14 prvopričesnika, a među njima i naš Dominik sin Zlatka i Gordane Kovač  po prvi puta pristupio euharistijskom stolu, te u pričesti blagovao Kristovo tijelo.
 
Od davnih vremena, ova su se slavlja održavala na vrlo svečan način stoga je naš župnik Filip u dogovoru s Dominikovim  roditeljima dao prijedlog da Dominik pođe u Odžak među svoje vršnjake i tamo po prvi puta pristupi euharistijskom stolu jer je to svečanije već da je sam imao Prvu pričest u našoj župi Garevac.

Prva Sveta Pričest je jedan od sedam svetih sakramenata, te zajedno s krštenjem i potvrdom čini tzv. sakramente kršćanske inicijacije.

Cijela župna zajednica župe Garevac čestita Dominiku što je primio sakrament Prve Svete Pričesti i očekuje od njega da će i dalje redovito ministrirati pod Svetom Misom što je Dominik već i ranije rado činio.

Za GIP piše Mišo Perak

  dominik kod kuce1      dominik kod kuce
dominik zupnik dominik obitelj