Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Uto12012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Najavljujemo proslavu blagdana Sv. Ilije „Ilinu“ 2015.

Raduje nas činjenica da čak i najmlađi Garevljani znaju kada se slavi blagdan Sv. Ilije ili "Ilina". Dani u tjednu se mijenjaju, ali proslava "Iline" ostaje ne promijenjena i uvijek se slavi 20. srpnja bez obzira na koji dan bi kalendarski bila u toj godini.

ilina 13

Ovaj dan svi putovi  nas vode u zavičaj i naš Garevac. Mnogi će tada ostaviti ljetna odmaranja i morske plaže da bi došli tu u svoje mjesto i groblje Sv. Ilije do svojih milih i dragih pokojnika.

Uz suzu na oku, svijeće i cvijeće tu je i ono najvrednije što im možemo pružiti, a to jesvakako skrušena i iskrena molitva. Svojim dolaskom na grobove naših pokojnika pokazujemo i dokazujemo da nisu zaboravljeni i da ih sa zahvalnošću nosimo u svojim srcima i mislima.

ilina 14c

vlc marko peric

Ove godine Ilina pada u ponedjeljak i sv. Misa je u 11. sati na garevačkom groblju, a predvodit će je garevački sin prečasni Marko Perić koji ujedno  na taj dan proslavlja i 50 godina misništva ili Zlatnu misu. Prečasni Marko je na župi Gromiljak kod Kiseljaka gdje obnaša dužnost župnika i dekana.

 Dakle prečasni Marko Perić će predvoditi sv. Misu, a propovijedat će vojni kapelan vlč. Jakov Pavlović koji je kod prečasnog Marka na stanu i hrani te mu pomaže pri liturgijama.
 
S obzirom da na blagdan Sv. Ilije „ Iline“ garevačko groblje posjeti veliki broj mještana, gostiju i vjernika cesta prema groblju i ovaj puta će prometovati samo u jednom smjeru. Stoga molimo sve vozače i sudionike u prometu da se svoja vozila parkiraju od kraja groblja s lijevu stranu ceste jer je na toj strani plići kanal.

Zatim na desnoj strani ceste prema Šimićima i Kajićima, a za izlaz na magistralnu cestu da koriste lokalne ceste kroz Kajiće i Šeriće. Plan parkiranja možete pogledati klikom ovdje.

Uredništvo GIP-a