Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Došlo neko čudno vrijeme, vrijeme razdvajanja!

 

Arhivski članak

Za blagdan Uskrsa 2012. godine sam u  Garevcu snimao video reportažu "20 godina poslije". Bio mi je cilj objelodaniti današnji život u Garevcu i onaj "krvavi Uskrs 1992." godine. Snimajući te video priloge i razgovarajući s pojedinim osobama odustao sam od produkcije tog projekta jer me zaboljela istina. Naime dalo se naslutiti da u Garevcu ima više struja koje se međusobno ne slažu i da je situacija dosta drugačija i u tom pogledu teža već prija 20 godina. I tada nismo bili zajedno, ali danas Bože sačuvaj.

Opširnije:Došlo neko čudno vrijeme, vrijeme razdvajanja!

Žalosne fotografije zajedničke grobnice u Garevcu obilaze svijet

Doista su žalosne fotografije koje je danas 18.5.2020. objavio vlč. Anto Perić s mjesta stradanja žrtava Burića štale. Ne mogu da vjerujem da grobište danas pred nadolazeće „Dane sjećanja“ ovako izgleda. Gdje su potomci žrtava koje su tamo masakrirane kad znamo da ih ima živućih u Garevcu, ali izgleda  da i njih više ne interesuje ovo sveto mjesto.

Opširnije:Žalosne fotografije zajedničke grobnice u Garevcu obilaze svijet

Najavljujemo susret Garevljana s godištem 1964. 1965. 1966.

Garevački Internet portal u suradnji s MZ Garevac te nekoliko pojedinaca koje je okupio zajednički cilj iz ljubavi prema rodnome kraju i Garevcu organiziraju uz garevačku feštu u nedjelju 19.07. 2020. godine i susret  triju generacija Garevljana i to s godištem 1964., 1965., 1966. jer kako kažu to su bile najbrojnije generacije Garevljana koje su paralelno punili klupe i po četiri razreda Osnovne škole.

Opširnije:Najavljujemo susret Garevljana s godištem 1964. 1965. 1966.

Košenje trave i održavanje zelenih površina

Nalazimo se u vremenu epidemije korona virusa kada nam je normalan život stavljen u stranu, kada je svugdje u svijetu pa tako i kod nas u posavskoj ravnici promijenjen ljudski način življenja.  Živimo ga po prijedlogu i naredbama kriznog stožera,  u krugu svojih najmilijih u svojim domovima i stanovima daleko od rodnog kraja.

Opširnije:Košenje trave i održavanje zelenih površina

Nema rušenja kuća autocesta kroz Garevac se izmješta

Lijepa i vesela vijest stiže nam iz Garevca. Naime riječ je o autocesti  Vukosavlje – Brčko – Bijeljina koja je trebala proći kroz Garevac i podijeliti ga na četiri djela nakon prosvjeda i ne zadovoljstva mještana  te političkih pregovora između RH i BiH se izmješta. To je danas za naš portal potvrdio predsjednik MZ Garevac Vlado Tokić.

Opširnije:Nema rušenja kuća autocesta kroz Garevac se izmješta

Potkategorije