Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Uto08112020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Godišnji odmor i stanka na portalu

Vrijeme je godišnjih odmora! Neki su već krenuli, a neki će krenuti. Da li to bilo: u domovini, kod kuće, negdje u prirodi, plavom Jadranu ili planini. Odmor je svugdje odmor. Stoga, uredništvo GIP-a želi svima lijep i ugodan odmor s krilaticom „Na odmoru ste, ne žurite“!

Opširnije:Godišnji odmor i stanka na portalu

Autocesta će se graditi ali Garevac se neće rušiti

Svi se sjećamo vijesti o gradnji autocesta Vukosavlje – Brčko – Bijeljina koja je za nas Garevljane došla kao grom iz vedra neba. Naime riječ je o autocesti  koja je trebala proći kroz Garevac i podijeliti  selo na četiri djela.  U utorak 8. listopada 2019. godine u prostorijama općine Modriča sastali su se predstavnici Mjesnih zajednica Garevca, Kladara Donjih i Čardaka kako bi pokazali svoju ne suglasnost oko izgradnje autoceste Vukosavlje - Brčko  koja bi išla preko ovih Hrvatskih mjesta.

Opširnije:Autocesta će se graditi ali Garevac se neće rušiti

Proslavljena mašala 2020. u Garevcu

Svake godine pred blagdan sv. Ivana Krstitelja Garevljani se okupljaju na „Stanušića ledini“ da bi zapalili veliku vatru uoči Ivan dana ili kako se ovdje u narodu kaže: mašala lile uči Svetog Ive.

Opširnije:Proslavljena mašala 2020. u Garevcu

Primopredaja ključeva obnovljenih 6 kuća u Garevcu

Koncem studenog prošle godine smo pisali kako se Garevac umjesto rušenja prolaskom autoceste Vukosavlje-Brčko obnavlja i obnovi 6 obiteljskih kuća od strane regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Opširnije:Primopredaja ključeva obnovljenih 6 kuća u Garevcu

Preminula je Ruža Spajić rođ. Božić

ruza spajicS vjerom u uskrsnuće i život vječni javljamo rodbini,  prijateljima i znancima da je danas 21. lipnja 2020. godine u 82. godini života blago u Gospodinu završila svoj ovozemaljski život Ruža Spajić rođ. Božić supruga pokojnog Marka.

Sahrana pokojne Ruže bit će u srijedu 24. lipnja.2020 u 14.15sati na groblju u Velikoj Gorici.

Opširnije:Preminula je Ruža Spajić rođ. Božić

Potkategorije