Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto07142020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

MAŠEX D.O.O Modriča

«MAŠEX D.O.O Modriča». To je tvornica ambalaže za pakiranje voća i povrća čiji je vlasnik prvi povratnik u Garevac Pero Marić i sin mu Bruno. Vlasninci garevačke tvornice rade u kompaniji sa jednom Italijanskom tvrtkom i trenutno zapošljavaju do stotinjak osoba. Zaposleni su pretežno Srbi i Bošnjaci iz Modriče i okolnih mjesta, dok je zaposlenih Hrvata neznatan broj. Tvornica je počela proizvodnju sa nekih 20-tak radnika a tokom vremena se brzo proširila kako prostorno tako i po broju zaposlenih dijelatnika. Oko 30% zaposlenih su žene koje svoju radnu obvezu veoma poštuju i koje su ozbiljno prihvatili uvjete rada.
Vlasnici Pero i Bruno Marić su vrlo zadovoljni proizvodnim kapacitetom a do sada im, kako sami kažu, jedine probleme pričinjavaju zastoji strojeva za koje nemaju izučene servisere koji bi brzo mogli otkloniti nastale kvarove. Za sada strojeve „MASEX D.O.O. Modriča“ u većini slučajeva servisiraju Italijana koji moraju za svaku sitnicu dolaziti u Garevac.
Povratnici Garevca mogu po povoljnim cijenama dobiti drvne odpatke za loženje koji nisu za upotrebu ambalaže. Zahvalni su vlasnicima tvornice što su krenuli sa proizvodnjom ovoga tipa baš tu u njihovom rodnom mjestu.

Inače u tvornici hrvatskih povratnika, iz tvorničkog dimnjaka stalno se dimi.
 
###BLANK###